НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вижте какви са предимствата от пиенето на вода на празен стомах!

Вижте какви са предимствата от пиенето на вода на празен стомах!

0
Вижте какви са предимствата от пиенето на вода на празен стомах!
Вижте какви са предимствата от пиенето на вода на празен стомах!

Вижте какви са предимствата от пиенето на вода на празен стомах!

Японките са добре познати със своите стройни и здрави фигури. Въпреки че генетиката със сигурност играе роля, мнозина твърдят, че техният сутрешен ритуал също им помага да останат по-здрави. Просто казано, повечето японски жени пият вода веднага след събуждане.

За разлика от САЩ и други западни страни, населението на Япония не страда от такива заболявания като затлъстяване и диабет.

Защо питейната вода е толкова важна?

Като начало, 70% от тялото ви се състои от вода, затова е важно да го снабдявате с необходимото количество вода, така че тялото да работи правилно. Когато не се спазват нуждите на тялото от вода, това има редица отрицателни краткосрочни и дългосрочни последици за здравето.

Продължителната дехидратация може да доведе до ревматоиден артрит, мигрена, ангина, диспепсия, хипертензия, затлъстяване, хемороиди, рак на гърдата, белодробна туберкулоза, натрупването на камъни в бъбреците и рак на матката!

Помогнете на тялото си да избегне тези заболявания с помощта на вода, след събуждане и през целия ден.

Как да се лекуваме с вода?

Това е доказан метод за лечение на нарушения в тялото, менструални нарушения и очни заболявания. В допълнение, през целия ден ще се чувствате енергични.

Пийте около 160 мл. вода четири пъти на празен стомах веднага след събуждане, преди да се измиете.

Не яжте нищо през следващите 45 минути.

Пийте вода най-малко 30 минути преди хранене, но не и през следващите два часа след закуска, обяд и вечеря.

Ако не можете да изпиете четири чаши вода на празен стомах, можете да започнете с една чаша. Постепенно можете да увеличите приема на вода, докато достигнете желаното количество от 640 мл.

Кога да очаквате резултати?

– пациенти с диабет или високо кръвно налягане: 30 дни
– страдащи от запек и гастрит: приблизително 10 дни
– пациенти с туберкулоза: 90 дни

Основни предимства от пиенето на вода на празен стомах:

1. Помага да се отървете от токсините

Когато пиете вода, това естествено причинява движение в червата. През нощта тялото ви се възстановява и изхвърля всички токсини в тялото.

Когато пиете вода сутрин на празен стомах, вие ще се отървете от тези вредни токсини, оставяйки тялото ви свежо и здраво. Питейната вода може да помогне за увеличаване на производството на мускулни клетки и нови кръвни клетки.

2. Подобрява метаболизма

Питейната вода на празен стомах може да увеличи метаболизма ви поне с 24%. Това е много важно за хората, които се придържат към строга диета. Повишен метаболизъм означава подобрена работа на храносмилателна система.

Ще можете да следвате диетата си по-точно, ако храносмилате по-бързо. Питейната вода веднага след събуждане изчиства дебелото черво, което улеснява абсорбирането на хранителни вещества.

3. Способства за здравословно отслабване

Когато пиете вода сутрин на празен стомах, освобождавате всичките си токсини и това подобрява работата на храносмилателната система. Ще се почувствате по-малко гладни, а желанието ви за храна ще бъде понижено. Това ще предотврати покачването на теглото, причинено от преяждане.

4. Облекчава киселини и разстроен стомах

Разстроеният стомах е причинен от висока киселинност в стомаха. Вие страдате от киселини, когато киселината навлезе в хранопровода. Когато пиете вода на празен стомах, тази киселина се отблъсква и разтваря, решавайки проблема. В допълнение, тя подготвя стомаха за предстоящата закуска.

5. Подобрява цвета на лицето и кожата

Дехидратацията причинява преждевременни бръчки и дълбоки пори по кожата. По време на проучване било установено, че консумирането на 500 мл. вода на празен стомах увеличава притока на кръв към кожата и кара кожата да сияе.

6. Блестяща, гладка и здрава коса

Дехидратацията може да доведе до сериозни последствия за растежа на косата. Питейната вода подхранва косата ви отвътре. Водата представлява почти една четвърт от теглото на косата.

Недостатъчният прием на вода може да причини крехка и тънка коса. Водата на празен стомах може да подобри качеството на вашата коса.

7. Предотвратява появата на камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур.

Факт е, че питейната вода на празен стомах разрежда киселините, които водят до образуването на камъни в бъбреците. Колкото повече вода пиете (до здравословна граница), толкова повече ще бъдете защитени от различни видове инфекции на пикочния мехур, причинени от токсини.

8. Укрепва имунната система

Водата на празен стомах помага при почистване и балансиране на лимфната система, което води до повишаване на имунитета.

Силната имунна система ще ви предпази от различни заболявания и няма да ви позволи да се разболявате толкова често. Както можете да видите, пиенето на вода веднага след събуждане дава редица предимства. Това без съмнение е най-лесният начин да направите положителни промени в начина си на живот, без да харчите пари.