НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Дизайнът на кухнята говори за характера на домакинята

Дизайнът на кухнята говори за характера на домакинята

0
Дизайнът на кухнята говори за характера на домакинята
Дизайнът на кухнята говори за характера на домакинята

Дизайнът на кухнята говори за характера на домакинята

Винаги е полезно да погледнете на създаденото от вас пространство и да разберете, че пред очите ви стоят не просто хладилник, шкафове, чинии или тостер, а проявление на вашия собствен вътрешен свят.

Класическа кухня – знак за преданост

Как изглежда вашата кухня? Мебелите се избират с очакване за дълги години експлоатация. Класическа дървена кухня, естествени цветове: млечен, дървесен цвят, бежово. Стъклени врати, тежки завеси, меки столове или дори диван. От домакинските уреди във вашата кухня имате това, от което наистина се нуждаете.

Какво говори това за вашия характер? Вие предпочитате да вършите всичко бързо и старателно. Ако сключите брак, то ще е само веднъж. Ако готвите храна, то готвите за няколко дни напред. Ето защо вие сте човек, който знае как да оцени това, което има в момента. Желанието ви да се предпазите от бедствия в бъдеще говори за жизнен опит и произтичащата от това практичност.

Понякога изглежда, че промените са трудни за вас. Разгледайте внимателно дали кухнята ви се различава много от тази в бащината къща? Вероятно много чайници, салфетки, кърпи са се преместили от бащината къща във вашата. Опитайте се да погледнете интериора на вашата кухня “отстрани”: може би е време да го подновите?

Еклектизъм – знак за аристократична натура

Как изглежда вашата кухня? Често при еклектичният стил в интериора странични ефекти са “временните” решения или позицията “Харесвам различни неща”. Той може да съчетае скъпи и не много неща, стари и ултрамодерни уреди и прибори. Възможно е да има усещане, че интериорът не е добре обмислен, но много често смесването на стилове, цветове и тъкани изглежда уютно и необичайно.

Какво говори това за вашия характер? Имате широк кръгозор и горящ ентусиазъм да научавате нови неща. Подчинявайки се на непосредствените желания, можете да поемете и най-смелите и сложни проекти. Не фактът, че ще доведете проекта до край, но вашият принос ще бъде безценен. Често феновете на еклектиката имат сложни лични и семейни връзки. Но ако се чувствате комфортно, защо не? И ако искате промени, опитайте се да допълните вашите необикновени творчески способности със самодисциплина. Например купете съдомиялна машина и след всеки кулинарен експеримент или парти в кухнята ще бъде безупречно чисто.

Хай-тек кухня – кариеристка

Как изглежда вашата кухня? Хай-тек в ежедневието означава преди всичко хиперфункционалност. Това означава, че умните домашни уреди осигуряват максимално пространство. Машината прави всичко, като ви оставя повече свободно време. Цветът не е основното нещо тук, основното нещо е материалът. Този стил се отличава с изобилие от гладки, блестящи “култивирани” повърхности: метал, стъкло, пластмаса. Всичко блести като в операционна зала или космически кораб. Нищо излишно и много светлина.

Какво говори това за вашия характер? Знаете точно какво искате и сте готови да използвате достатъчно сили и средства, за да реализирате замисленото от вас. Обичате порядъка и чистотата, но основното ви хоби е самият живот. Вашите идеи, планове и кариера изискват реализация и това време не бива да ви бъде отнето в кухнята. Високият ритъм на живота неизбежно води до стрес. Не забравяйте, че за разлика от хладилника, вие не сте направени от стомана и пластмаса и трябва да си почивате. Достигайки следващия връх, попитайте себе си “защо и за какво?”. Може би понякога трябва да си останете у дома, да изключите всички мобилни устройства и да сготвите най-накрая, борш?

Прованс и етно – знак за отзивчивост

Как изглежда вашата кухня? Топлина и уют – стотици малки неща създават този ефект. Преобладаващи топли цветове в интериора, много растения, всички видове буркани с екзотични подправки и билки. В тази кухня мирише на лавандула и портокали. Съвременната технология е органично комбинирана с мозайка и текстилни орнаменти. Вие също сте неразделна част от това прекрасно място, не роб на тенджери и тигани, не рядък гост, а творец, демиург.

Какво говори това за вашия характер? Определението “творчески човек” ви подхожда най-добре. Вие сте отзивчиви, може би малко наивни, любезни и щедри. Дори да седите в задушен офис и да вкарвате безкрайни цифри в таблица, го правите добре, но не спирате да мечтаете за къща край морето. Имате много приятели. Всеки, който е влязъл в кухнята ви, едва ли ще поиска да излезе от нея. Хармонията на вашия вътрешен свят се вижда от това колко умело съчетавате цветовете и формите. Приемате реалността във всичките й проявления – красиви и не толкова, сложно но вие можете да го постигнете.