НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Изберете чакрата, която ви харесва, и разберете какво означава!

Изберете чакрата, която ви харесва, и разберете какво означава!

0
Изберете чакрата, която ви харесва, и разберете какво означава!
Изберете чакрата, която ви харесва, и разберете какво означава!

Чакрата може да разкрие много важни неща за вас!

От санскрит думата Чакра буквално се превежда като колело или диск. В йогата, медитацията и аюрведа, този термин се отнася до енергийните кръгове около тялото. Има шест основни чакри, които са в областта на гръбнака, от основата на гръбначния стълб до главата.

За да визуализирате чакрата в тялото си, си представете въртящо се колело от енергия, където материята се среща със съзнанието. Тази невидима енергия, наречена прана, е жизнената сила, която носи отговорност за нашето здраве и живот.

Без колебание изберете чакра и разберете какво означава тя за вас.

1 – Червена: Главната чакра

Червеното е най-дълбокия цвят от всички цветове, привлича цялото внимание към себе си. Тази чакра представлява силата на оцеляването. Вие се движите, пробуждате и ръководите от промените, които трябва да направите в живота си.

Това е цветът на страстта, упоритостта, любовта, смелостта и на много други силни лични качества. Ако се чувствате добре с червеното, това също е цвета, свързан с изобилието, просперитета и издръжливостта. Но може да включва и емоции като гняв, негодувание, депресия или неудовлетвореност, ако вашата основна чакра е отключена.

Можете физически да почувствате хранително разстройство, песимизъм. Добрата новина е, че отрицателната енергия придвижва положителната червена енергия, като амбиция, решителност и постоянство. Хората, избрали червената чакра, са много страстни по природа, силни и влюбчиви.

2 – Оранжева: Сакралната чакра

Сакралната чакра е символ на силата и жизнеността, тъй като това е топъл цвят, напомнящ за слънцето. Чакрата се намира в таза ви и е там, където намирате блаженство. Вие търсите приятни изживявания в спокойното си ежедневие. Оранжевият цвят представлява мощна духовна и физическа енергия, така че вероятно сте добри във физическите упражнения и другите дейности, които изискват издръжливост и сила. Ако не държите чакрата си здрава, може да имате проблеми с безплодието, болки в гърба или загуба на апетит за секс. Вашето естествено любопитство може да ви доведе до егоизъм.

3 – Жълта: Слънчевата чакра

Оптимисти, мъдри и знаещи – хората, избрали жълтия цвят, получават сила от слънцето. Хората с тази чакра сияят и са смели, често са много интелигентни.

Те се считат за отстояващи и способни да анализират знанията, за да разберат света. Пазете се от навика да обвинявате другите.

4 – Зелена: Сърдечната чакра

Любовта и състраданието са в основата на всичко, което правите. Вашата връзка със земята е мястото, където започвате да намирате баланс, от който могат да се формират здравите взаимоотношения. Зелената енергия е като мека възглавница. Вие имате естествено състрадание към животните, природата и другите хора, което ви прави податливи към хора, които могат да ви използват. На физическо ниво се пазете от болка в горната част на тялото и от сърдечни проблеми. Ако зелената енергия е слаба, тя може да доведе до уязвимост на сърдечния център, така че работете усилено за подобряване на имунната система. Може да ви приемат за перфекционист, но сте много дружелюбни.

5 – Синя: Чакрата на дима

Синият цвят е свързан с небето и спокойствието. Вие сте щастливи, омиротворени и хармонични. Може би харесвате йога или медитация, молитва и спокойствие. Хората смятат, че сте верни и заслужаващи доверие. Другите цветове могат да ви предизвикат към действия, взаимоотношения или движение, но синьото ви държи на твърда основа. Може да имате проблеми с щитовидната жлеза, гърлото и врата, но често имате добра осанка и силно чувство за собствено достойнство. Вие също така сте много креативни.

Вижте още: Цветът на колата ви определя какъв е вашия характер

6 – Виолетова: Чакра корона

В духовно отношение имате тясна връзка с най-високата енергийна вибрация. Имате чувство за пълнота на усещанията и сте добре балансирани. Мирът идва при вас чрез скръб. Оставете миналото и прегърнете новото.

Виолетовият цвят е символ на баланса между женското и мъжкото начало, топлото и студеното, деня и нощта, лявата и дясната половини на мозъка, така че сте достигнали спокойствие и божественост. Виолетовите хора страдат от главоболие, умствено изоставане или други проблеми, свързани с мозъка. Но хората се обръщат към тях за съвет и мъдрост. Във вас има мистична енергия.

Ако ви хареса тази публикация, споделете я с приятелите и семейството си, за да могат те също да намерят чакрата за себе си.