НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

0
Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза
Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

Моя близка приятелка ми разказа една история, на която е трудно да се повярва.

Вяра е съвременно момиче, което вярва в традиционната медицина. Винаги е била скептично настроена към знахарите и лечебните билки. Докато самата тя не се разболяла. Тя била измъчвана от силни болки в гърдите и от обща слабост, от която просто нямало спасение. Обръщайки се към лекарите, тя не получила отговор.

Кардиограмата не показала никакви аномалии, а лекарите й казали, че това е невралгия, да взема хапчета, мехлеми и ще се излекува. Но нищо не й помогнало. Болките станали непоносими, жизнерадостната и весела Вяра просто изчезнала. Тогава майка й, израснала на село жена, решила да отведе момичето в родния си край.

В селото живеела една знахарка, за която, казвали, че лекува и такива заболявания. Майката убедила момичето да отиде при бабата, поне да опита. Момичето реагирало много скептично, но се съгласило, за да бъде майка й по-спокойна. Бабата слушала дълго време, гледала, повдигала ръце, прочела молитва и след това казала, че тя не може да се справи сама с болната, да се върне на следващия ден.

Тя отвела Вяра в гората, до далечния ръб, където растяла огромна, силна бреза. Бабата казала, че тя трябва да прегърне дървото искрено, от дъното на душата си, да потърси помощ и избавление от болката.

По-нататък, историята на Вяра беше малко несвързана, тя се опита да предаде всичко, което е почувствала, но вече беше завладяла ума ми. Но нека оставим историята на Вяра. Най-прекрасното нещо в цялата история е, че болката напуснала момичето.

Можете да го наречете както искате, но всички ние видяхме как Вяра си възвърна жизнеността. Очите й отново блестяха, имаше руменина по бузите, тя отново беше здрава. Вяра казва, че когато тя се разболее или й е трудно, тя си спомня за тази бреза и всичко й минава.

Тази история ни вдъхнови и решихме да проучим колко полезни са дърветата, при кои дървета да отидете и как да ги помолите за помощ. И днес ще ви разкажем за това!

Сила на дърветата
Лечебната сила на дърветата не е шега, а научно доказан факт. Преди много стотици години хората се лекували с помощта на дървета. Те помагат за справяне със стреса, депресията, допринасят за по-добра концентрация, освен че дърветата са в състояние да отнемат болката и да ви изпълнят с добра енергия. Важно е да намерите подходящото за вас дърво.

Има различни видове дървета: лечители и вампири. Съответно, едните дават енергия, лекуват от болести, а другите – отнемат излишъка от енергия. При силен стрес, скръб, главоболие, възпалителни процеси и подобни заболявания, трябва да се отървете от отрицателната енергия. Препоръчва се да се приближите до дървото от северната страна, да наведете гърба си срещу него и да го помолите да ви спаси от нещастието ви.

Ако почувствате болка или дискомфорт, това дърво просто не е подходящо, трябва да изберете друго. Ако чувствате слабост и липса на енергия, тогава трябва да се обърнете към съответното дърво от южната страна. Трябва да се изправите с лице към него, да докосвате дланите и челото си, умствено да помолите дървото за помощ.

Сега вижте кое дърво е подходящо за вас!

1. Бреза

Много силно и енергийно щедро дърво. Дори една млада бреза може с охота да сподели с човек лечебна енергия. Това дърво е донор, от него можете да се храните с положителна, лечебна енергия. Действието на брезата е меко, в близост до нея можете да останете за дълго време. Брезата влияе много добре на здравето на жените и децата. Тя ще ви помогне да подобрите състоянието на кожата, да се отървете от болка, да подобрите настроението си.

2. Габър

Това силно и могъщо дърво ще ви помогне да се спасите от умора, апатия и различни страхове. Габърът е перфектен донор, който ще ви даде сила да преодолеете различни трудности, да се освободите от нерешителността. Но не забравяйте, че това дърво е изключително силно, така че не можете да останете близо до него за твърде дълго време. Достатъчни са 5-10 минути.

3. Орех

Добро дърво, което ще ви помогне да се отървете от отрицателната енергия. Орехът ще помогне да премахнете раздразнението, да спрете възпалителните процеси и освен това ще ви изпълни със спокойствие.

4. Круша

Повечето овощни дървета са меки донори. Те щедро споделят енергията, особено градинските дървета. Но по-добре e да отидете до дивото крушово дърво. Тo ще помогне при различни заболявания, свързани със загуба на енергия.

5. Дъб

Много силно и дори могъщо дърво. Дъбът може да ви дари бодрост, яснотата на мислите и здраве. Дъбът в същото време успокоява, ако човекът е нервен и тонизира, ако няма достатъчно сила да се бори с болестта или с проблемите на живота. Но с дъбът трябва да внимавате, енергията му не е подходяща за всички. При жените, децата, както и хората с ниско кръвно налягане, дъбът може да окаже твърде интензивно влияние. Това дърво е подходящо за мъже, но те не трябва да злоупотребяват със захранването от него.

6. Смърч

Това е вампирско дърво, лесно отнема всички отрицателни емоции от вас, успокоява, премахва стреса и раздразнението. Смърчът чудесно отнема болката. Той също помага да се справите с безсънието и кошмарите.

7. Върба

Много силно вампирско дърво. Върбата е женско дърво, така че помага на жените повече, отколкото на мъжете. Но ние трябва да идем до върбата за помощ само в изключителни моменти от живота. Върбата по-добре от всяко дърво успокоява страданието от загуба, ще помогне да преживеете трагедия. Върбата, не само ще отнеме душевната болка, но ще ви изпълни с надежда. Просто не ходете при върбата за дребни проблеми, защото това може само да обостри чувствата ви.

8. Явор

Това е специално дърво: не само отнема негативната ви енергия, но я превръща в положителна. Трябва да отидете при явора, когато искате да се отървете от стреса и да се заредите с енергия.

9. Липа

Липата – меко и добро дърво, то е готово да сподели с човека топлата си енергия. Липата помага да се възстанови баланса след комуникация с вампирско дърво.

10. Трепетлика

Трепетликата е най-силното вампирско дърво. Това е дървото, което ще помогне да се подобрят дори най-занемарените случаи. То помага много добре да се отървете от задръстванията в енергийните канали. Възпаления, рани, натъртвания, зъбобол, безсъние – всичко това лекува трепетликата.

11. Бор

Борът е женски донор. Той доставя на човека огромно количество енергия, ускорява метаболизма, но не всеки има нужда от такова въздействие. Хората със слабо сърце е по-добре да не се обръщат за помощ към бора.

12. Топола

Тополата помага да се отървете от отрицателната енергия. Тя е малко по-слаба от трепетликата, но също така помага да се отървете от болка, нервно напрежение и тревожност. Тополата отнема всичко лошо, но след такова общуване е необходимо да се обърнете към дърво-донор.

13. Ябълково дърво

Ябълковото дърво е едно от най-меките дървета-донори. Дървото много помага на жените да запазят младостта и красотата си, а също така им дава сили да се справят с вътрешните си проблеми. Градинската ябълка е добра, но при сериозни нервни разстройства е по-добре да отидете при диво дърво.

Ако има такава възможност, можете да засадите някои от дърветата в двора си. Тук е важно да се има предвид, че не всяко дърво може да се отглежда близо до дома.

Можете да повярвате в полезните свойства на дърветата или да го приемете като шега – зависи от вас. Ние вярваме, че дърветата имат лечебни свойства и могат да лекуват.

Препоръчваме ви просто да опитате и след това да направите своите заключения.