НАЧАЛО ЗДРАВЕ Листата на хряна издърпват солта и премахват болката в ставите

Листата на хряна издърпват солта и премахват болката в ставите

0
Листата на хряна издърпват солта и премахват болката в ставите
Листата на хряна издърпват солта и премахват болката в ставите

Сега е времето да се отървете от цялата сол, която се натрупала в тялото ви и може да доведе до болезнени физиологични отлагания. Листата на хряна ще ви помогнат. Ето една доказана и безотказна рецепта.

Вземете пресни големи листа хрян – 2 броя. Преди да си легнете, ги потопете от двете страни във вряща вода и незабавно ги поставете върху гърба. Покрийте с кърпа. Може би ще усетите леко парене, но няма да има болка. Изгаряния също са изключени.

На сутринта внимателно отстранете листата – ако са поели много сол, ще се разпаднат на прах. Погледнете в коя област има най-много сол. Повторете лечението, колкото е необходимо – докато солта изчезне върху листата.

Хрянът е единственото растение, способно да извлича солта през порите на кожата.

Разтривката с листа от хрян помага при болки в гърба и ставите.

Ето и как започна всичко.

Пътувах до селската къща с влак. Вратата на вагона беше отворена, като ми се стори, че ще остане в това положение дълго време. Но само като сложих крака си, вратите се затръшнаха и аз буквално бях на земята. Паднах на четири крака, почувствах болка в гърба си. Мислех си, че съм се отървала леко. Но…

Вечерта болката се усили. В събота сутринта едвам станах от леглото. Мислих си, че няма да издържа до понеделник – веднага отидох при хирурга. Лекарят на допир определи, че няма фрактура, но каза, че ще ме боли дълго време. Изписа ми мазило, което изобщо не ми помогна.

Реших да отида на невролог. Той потвърди диагнозата на хирурга, предписа ми инжекции с диклофенак и физиотерапия. Инжекциите премахнаха болката само за известно време, а физиотерапията я засили.

Виждайки страданията ми, съпругът на по-малката ми сестра донесе нещо, което ми помогна да се отърва от болките в гърба. Просто разтрих мястото два пъти, болката утихна и след една седмица напълно изчезна.

Сега, веднага щом гърбът ме заболи (и има болка поради: остеохондроза, сколиоза, вертебрална херния) – използвам разтривката.

Вижте още: Алое, мед, вино – тази смес ще изправи болните на крака!

Ето и рецептата. През май, веднага щом се появят младите зелени листа хрян, ги съберете и поставете в стъклен буркан. Налейте водка или разреден спирт. Поставете за 2 дни на тъмно място. Лекарството е готово. Вземете няколко влажни листа и разтъркайте с тях болезненото място. Тези разтривки могат да се използват и за болки в ставите.