НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стайните растения, които са изключително полезни за здравето

Стайните растения, които са изключително полезни за здравето

0
Стайните растения, които са изключително полезни за здравето
Стайните растения, които са изключително полезни за здравето

Много от нас отдавна знаят, че стайните растения у дома не само създават добро настроение и комфорт, но оздравяват всеки член на семейството, ако са правилно подбрани. Учените са направили много изследвания и са установили, че различните стайни растения са полезни за човешкия организъм.

Предлагаме ви няколко стайни растения, които ще превърнат дома ви в “остров на здравето”.

Забележка. Имайте предвид, че предложените стайни растения не ви освобождават напълно от заболявания! Важно е да водите здравословен начин на живот и да се заобиколите с полезни растения.

1) Ако домът ви е с ниска влажност, се опитайте да си вземете английски бръшлян. Този вид растение е отличен естествен овлажнител и ще повиши нивото на влажност във вашия дом. В допълнение, английският бръшлян перфектно почиства въздуха в стаята.

2) Ако страдате от затруднено дишане поставете евкалипт в дома си. Това растение има голям ефект върху дихателната система, почиства бронхите и е естествен антисептик. По време на настинка, грип или бронхит той освобождава бронхите от слузта. Внимание: Евкалиптът не се яде, тъй като е отровен!

3) Ако домът ви постоянно е със замърсен въздух, си вземете саксия спатифилум или хлорофитум. Тези не притенциозни растения помагат за почистването на въздуха от замърсяване (например, от летливи органични съединения, тъй като те филтрират въздуха добре от вещества, като бензол, формалдехид, трихлоретилен, които са токсични и които се съдържат в много освежители за въздух и почистващи препарати).

4) Ако в семейството ви някой страда от безсъние, се опитайте да поставите саксия с гербер в стаята. Това растение активно освобождава кислород през нощта, поради което не само краси дома ви, но и подобрява нощния сън на цялото семейство. Герберът се препоръчва да бъде поставен над леглото за оптимална консумация на кислород по време на сън. В допълнение, герберите са отлични за отстраняване на бензол и трихлоретилен във въздуха.

Вижте още: 10 причини защо оцетът е един от най-ефективните природни лекове

Предложените стайни растения не изискват специални грижи и ще ви помогнат да поддържате здравето си.