НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 9 невероятни трика за почистване на апартамента

9 невероятни трика за почистване на апартамента

0
9 невероятни трика за почистване на апартамента
9 невероятни трика за почистване на апартамента

Тук сме събрали хитринки за почистване на апартамента, за които повечето от нас никога не биха могли да се сетят. С тях ще спестите време и енергия!

Често най-лесният начин за решаване на проблема е под носа ни и ние упорито не го забелязваме. Така е и с почистването: някои задачи се изпълняват по-лесно, отколкото бихте могли да си представите. Просто трябва да знаете тайната!

Трудни за прахосмукиране места

За прахосмукиране на труднодостъпните места е необходимо да изберете подходящата приставка. Оказва се, че има по-просто решение. Една обикновена ролка от тоалетна хартия ще ви помогне да се справите с прахта!

Отървете се от плесента по плочките

Ще ви трябва: една супена лъжица белина за половин чаша вода или чаша белина за 3 литра вода. Изтъркайте плочките и ги изплакнете след 15 минути.

Следи от мебели по килима

Поставете кубчета лед върху следите от мебели и оставете за една нощ. Водата ще се абсорбира в килима, след което гънката ще се изправи.

Почистете дръжката на ножа

За да почистите дръжката на ножа, можете да използвате 3 средства: прахосмукачка с най-тясната приставка, дълги и тънки четки или конвенционален сешоар. Колко просто е всичко!

Почистете съдомиялната машина

За да почистите съдомиялната машина, не е нужно да сте специалисти. Добавете оцет, стартирайте празната съдомиялна машина на пълен цикъл и готово, без миризма и белоснежна миялна машина!

Намерете изгубените топчета

Сложете чорап на прахосмукачката и минете по ъглите на стаята.

Урина на котката

Намокрете мястото, където вашият домашен любимец е оставил следи, излейте оцет или сода, за да премахнете миризмата. Изплакнете с чиста вода.

Почистете френската преса бързо и ефективно

Сложете сода в празната колба и избършете със салфетка. Изплакнете с вода.

Как бързо да почистите плафоните

Отстранете плафоните и изплакнете в съдомиялната машина. Толкова просто, нали?