НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях

5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях

0
5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях
5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях

5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях

Несъмнено всички хора в определен момент от живота си страдат от главоболие, затова незабавно посягат към аналгетиците, за да облекчат своята болка.

Но не винаги можете да облекчите главоболието просто като вземете аналгетик, тъй като в много случаи то може да бъде причинено от здравословен проблем, който лекарят трябва да прецени.

Освен това в тази статия ще ви опишем 5 вида главоболия и съвети как да ги премахнете:

1. Тензионно главоболие
Това е най-често срещаното главоболие. За този вид главоболие, трябва само да вземете аналгетик или да масажирате раменете и врата си, дишайки бавно и дълбоко.

2. Синузитно главоболие
Този тип болка възниква при възпаление и синусова инфекция, така че недостигът на кислород предизвиква натиск и умора. За този тип главоболие трябва да посетите лекар, който вероятно ще ви предпише антибиотици.

3. Мигрена
Този тип болка може да показва нарушение в метаболитните процеси или кръвоносните съдове на мозъка. За този тип главоболие трябва да посетите лекар възможно най-скоро. Освен това се препоръчва често да правите упражнения за подобряване на цялостното здраве.

4. Клъстерно главоболие
Този вид болка обикновено се появява от време на време, от него страда само 1% от световното население, от които 80% са мъже. Болката се усеща в областта на очите и само от едната страна на главата. В допълнение, тя може да бъде свързана с биологичния часовник на човека, защото болката се появява в определено време на деня. За този тип главоболие трябва да се консултирате с лекар, за да посочи подходящо лечение.

5. Главоболие при дехидратация
Този тип болка често се свързва с пиенето на алкохол, тъй като разширява кръвоносните съдове на мозъка и променя производството на серотонин. В допълнение, тялото се дехидратира, което също причинява този вид главоболие. Най-доброто, което можете да направите, за да облекчите този вид болка, е да вземете аналгетик, да пиете много вода и да спите.

За да избегнете главоболие от всякакъв тип, важно е да имате добри навици, като балансиран режим на хранене, пиене на много вода, да тренирате най-малко 30 минути на ден и да спите поне 8 часа на ден.