НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота

Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота

0
Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота
Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота

Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота

Като правило яйцата са или варени, или пържени. Междувременно от този прекрасен продукт можете да направите истинско кулинарно чудо! Преди седмица посетих близка приятелка, която наскоро се върна от дълго пътуване. Именно от нея видях това, което ще събере погледите на всички мои гости на наближаващото парти за рождения ми ден.

Нина е лингвист, специализира в Япония, а в свободното си време тя обича да готви. Винаги съм била удивена от нейните вкусни ястия, но този път бях просто изумена да науча, че красивото ястие на масата – не е ултрамодерен десерт, а най-обикновени яйца, които Нина е сварила по японска технология.

Приятелката ми разказа, че в Страната на изгряващото слънце не се отдава по-малко значение на вида на ястието от вкуса му. Ето защо, дори и при такава проста кулинарна операция като варене на яйца, в Япония са разработили собствен подход.

Този трик ще възхити дори опитен кулинарен експерт, а приготвянето е толкова лесно, че дори един ученик може да се справи!

Как най-добре да приготвите яйцата?

Това е японска технология! Идеални, както за празнична вечеря, така и за ежедневни закуски.

1. Това специално приспособление със сигурност има своите особености. Към днешна дата този набор от приспособления е популярен не само в Япония, но и по целия свят.

2. При този начин на варене, не е необходимо да поставяте яйцата във водата и след това на котлона, готвенето ще се проведе с помощта на това много специално устройство. Преди готвенето формата следва да се намаже с олио.

3. На първия етап е много важно да отделите жълтъците от белтъците, тъй като те ще бъдат приготвени на свой ред. За тази процедура в комплекта има специална лъжица. След това изливаме белтъците в специални форми за варене.

4. Сега приготвяме формите затваряме ги с капак и ги слагаме в емайлирана купа или в тенджера за варене. На този етап се образува красива форма на яйцето.

5. Съгласно инструкциите белтъците трябва да се варят за 15 минути.

6. Когато белтъците са напълно готови, отстранете ги от формата. Както можете да видите, се получава твърд белтък с фигурална дупка в средата. В тази дупка ще сложим жълтъците.

7. Покрийте жълтъците с капака, вече без прес-формата, и варете бъдещия шедьовър за още 8 минути.

8. От намазаната с олио форма е доста лесно да извадите яйцата.

9. Яйцата по японската технология са готови. Остава само да ги нарежете на еднакви парчета.

Тази красота може да се използва като отделно ястие. Е, моята приятелка Нина украсява с яйцата японските спагети удон.