НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кадене – мощен начин за пречистване на къщата от негативна енергия. Ето...

Кадене – мощен начин за пречистване на къщата от негативна енергия. Ето кои са билките!

0
Кадене на къщата с билки Мощен начин за пречистване
Кадене на къщата с билки Мощен начин за пречистване

Кадене на къщата с билки: Мощен начин за пречистване

Днес, както никога досега, възниква въпросът за чистотата на дома. Каденето на къщата с билки е много мощен начин за пречистване на пространството, който хората използват от древни времена. Лошо е, когато къщата няма енергия, а когато тя е пълна с отрицателна енергия – още по-лошо. Това допринася, не само за умора и раздразнителност, караници и изтичане на пари, но и болести и дори унищожаване на семейството. Ето защо къщата трябва да бъде пречиствана от време на време.

Това енергийно почистване трябва да се прави 3-4 пъти годишно, както и основното почистване на апартамента. При кавги, стрес и т.н. около нас се оформят първични тежки форми на мисли, както и в къщата.

Градински чай. Това е най-силно пречистващото средство. Димът прогонва отрицателните енергии, образувани в резултат на кавги, тежки емоционални преживявания, изчиства пространството. След градинския чай се препоръчва да се използва пелин, тъй като той неутрализира остатъците от “психическия прах” след градинския чай.

Пелин. Помага за изчистване на “атмосферата” от неприсъщи чужди влияния – нечии или ваши собствени мисли. Каденето с пелин може да изгони от къщата почти всички зли духове. Използва се за кадене на болно домакинство. Ако поставите клонче от пелин над входната врата или във ваза, това ще бъде достатъчно, за да защитите дома си.

Хвойна. Изчиства атмосферата и гони различни нежелани същности, предпазва къщата, предпазва от магически атаки, почиства енергията, почиства и освежава въздуха. Дезинфекционният й ефект е познат още от древността – димът от хвойна използвали за дезинфекциране на изби, бурета от солта, кадели домове на болни от чума.

Жълт кантарион. Предпазва от негативни хора и магии, тъй като той е едно от най-мощните антидемонични растенията защитава къщата от атаките на негативните енергии и зли хора, почиства пространството не само от вредни вибрации и наслоена негативна енергия, но също така и от наличието на зли сили.

Тамян. Много лесен и приятен начин да освежите помещението е да запалите тамян, когато почиствате стаята. Миризмата ще проникне в помещението, като го запълни, не само с приятен аромат, но и ще помогне за изчистване на пространството. Миризмите, които използвате, са много важни. Енергиите се променят и съответно се нуждаете от различни миризми.

За пълното изгонване на вредни същности пречистването трябва да се извърши на 2-3 етапа.

Вземете смес от 4 части хвойна, 2 части бор (или кедър) и една част от карамфил. Прекадете, с тази смес помещението при затворени врати и прозорци, след известно време проветрете напълно.

На следващия етап – окончателно почистване – кадене с градински чай и пелин. След тази процедура за прогонване, подредете стаята и измийте пода.

Как се прекадява?
Ако растението при сушенето е вързано в сноп, първо запалете единия край. Когато се запали, духнете огъня. Снопчето трябва да продължи да пуши. Дръжте го над огнеупорен съд, близо до кофа с вода за гасене, ако нещо не е наред.

Ако кадите с борови иглички или наситнени билки – използвайте метални съдове или ниски буркани и запалете със свещ. Върху буркана поставете метална цедка. Изсипете иглите или листата в цедката. Като започне да пуши, започнете да се движите от стая в стая. Бъдете внимателни, за да избегнете пожар. Не забравяйте, че димът трябва да е много силен.

Движете се по часовниковата стрелка от източния ъгъл на стаята, направлявайте дима по периметъра на стаята, най-важното е да се запълни цялата стая с дим.

От личен опит – най-добрата миризма е на хвойната. Но най-добре опушва градинският чай – такъв дим се получава, че и съседите ще избягат. В допълнение към прекадяването, прекрасната енергия на морската сол отлично премахва всички видове замърсяване. Поръсете в ъглите за 2-3 дни, след което я съберете и изхвърлете в тоалетната. Това е практиката на енергийно прочистване на пространството и тялото. Препоръчително е да се извършва редовно, а също и когато е необходимо – сериозно заболяване на домакинството, голяма кавга в къщата, голяма тълпа от хора.