НАЧАЛО ЗДРАВЕ Когато откажете пушенето, се случват тези неща в тялото ви

Когато откажете пушенето, се случват тези неща в тялото ви

0
Когато откажете пушенето, се случват тези неща в тялото ви
Когато откажете пушенето, се случват тези неща в тялото ви

На много от вас вероятно ще им бъде интересно да научат какво ще се случи с тялото им, когато откажат пушенето? Не се притеснявайте, имаме отговор на любопитството ви и след като го прочетете, вероятно няма да искате да продължите с този вреден навик. “По-добре късно, отколкото никога” е най-подходящата поговорка за хората, които пушат от дълго време и сега най-накрая се опитват да намерят решение.

Никотинът е изключително пристрастяващ, затова отказването от цигарите е изключително трудна задача. Но след като вземете това важно решение, ще трябва да избягвате цигарите, защото ползите за здравето, които ще ви зарадват след това, ще надминат очакванията ви и значително ще подобрят начина ви на живот, правейки всеки ваш ден на този свят прекрасен.

Ето какво се случва с тялото ви, след като сте спрели пушенето:

1) Подобрява се кръвообращението:

Това е първото и най-важното нещо, което се случва часове или дори минути, когато престанете да пушите. След няколко часа кръвообращението ви ще се подобри, а сърдечната честота и кръвното налягане ще се върнат в нормално състояние. Тъй като никотинът е отговорен за по-високото кръвно налягане и повишения сърдечен ритъм, липсата му в тялото ви ще има обратния ефект. Това също така ще направи вашите пръсти по-топли поради правилното кръвообращение в тялото ви.

2) Вашето тяло ще премине през фазата на никотинов глад:

След като решите да спрете пушенето, в началото ще ви бъде много по-трудно, защото тялото и умът ви са ще са сериозно пристрастени към никотина и това, че няма да го получават дълго време, ще доведе до редица проблеми за вас. Хората често подценяват силата на никотина и не осъзнават зависимостта, докато не спрат да го използват. Ако сте взели окончателно решение и сте сериозни, може да срещнете няколко проблема, като главоболие, стрес, замайване, умора, гадене, глад, кашлица, понижаване на кръвното налягане и сърдечен ритъм.

3) Ще преминете през интелектуална ревност:

Това означава, че мозъкът ви ще се обърка и ще ви стане странно. Той ще ви изпраща сигнали, за да отидете и да получите цигара, благодарение на пристрастяването към никотина, който е отговорен за всички тези объркващи и зловредни решения. През този период ще почувствате промени в настроението, гняв, депресия, хаос, безпокойство, дразнене и много силно желание за цигари и храна. Подобно на фазата на никотиновия глад, това са временни симптоми и ще изчезнат с течение на времето.

4) Ще качите килограми:

Никотинът, който навлиза в кръвта, изпраща сигнал до мозъка ви, който от своя страна освобождава съхраняваните мазнини в тялото. По този начин хората, които пушат, не ядат много, поради цялостното чувство, което получават всеки път, когато пушат. Но когато не пушите, ви липсва никотин, който да изпълнява горната функция и по този начин се чувствате много гладни всеки път, когато искате да пушите. По този начин вие постоянно увеличавате теглото си.

Вижте още: Съвети за загуба на тегло: Загубих 25 кг само за 2 месеца!

5) По-добро дишане:

По-доброто дишане означава здраво тяло, тъй като всички части на тялото ви се нуждаят от кислород, за да работят правилно. Докато сте пушач, вашите дробове се пълнят с вредни токсини, които пречат на функцията на белите дробове и ги правят безполезни поради наличието на гъст дим. Когато спрете да пушите, белите дробове започват да функционират нормално, което ви позволява да дишате.