НАЧАЛО ЗДРАВЕ Накиснете 4 бадема за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин!

Накиснете 4 бадема за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин!

0
Накиснете 4 бадема за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин!
Накиснете 4 бадема за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин!

Накиснете 4 бадема за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин!

Бадемите са любими ядки за много хора. Те съдържат много хранителни вещества, които трябва да консумирате всеки ден. Но знаехте ли, че не ги ядете правилно? Съгласно едно изследване, бадемите трябва да се накисват във вода, а след това да се ядат!

Бадемите са изключително богати на хранителни вещества като: калций, цинк, манган, омега-3 и витамин Е. Те съдържат инхибитор на ензима, който съхранява всички хранителни вещества, но се активира само когато те се накисват във вода. Ето защо те са особено добри, ако ги ядете по този начин.

Обърнете внимание на някои от най-добрите ползи, които получавате от яденето на накиснати бадеми.

Увеличавате нивото на енергия
Ако ядете 1 шепа накиснати бадеми всеки ден, те ще подобрят енергията ви. Те съдържат голямо количество мед, рибофлавин и манган.

Отлични за сърдечно-съдовата система
Бадемите съдържат много мононенаситени мазнини, както и калий, които са благоприятни за здравето на сърдечно-съдовата ни система.

Отличен източник на витамин Е
Бадемите съдържат и голямо количество витамин Е, който намалява възпалението, както и сърдечно-съдовите заболявания. Консумирайте по една шепа бадеми всеки ден и ще предотвратите инфаркт и инсулт.

Отлични за мозъка
Бадемите са пълни с хранителни вещества, които могат да подобрят функцията на мозъка ви.

Богати на Л-карнитин и рибофлавин
Л-карнитинът и рибофлавинът също са важни хранителни вещества, които се съдържат в бадемите. Те намаляват риска от неврологични проблеми, като увеличават производството на нови невронни пътища.

Регулирайте нивото на холестерола
Ако ядете 1 шепа накиснати бадеми всеки ден, ще регулирате нивото на холестерола.

Укрепете костите си
Бадемите са пълни с хранителни вещества, които защитават костите ни. Те съдържат фосфор, който е отличен при остеопорозата.

Регулирайте кръвното си налягане
Бадемите съдържат големи количества калий и ниско съдържание на натрий, така че те могат да ви помогнат да регулирате кръвното налягане.

Предотвратяване на множество ракови заболявания
Научните изследвания доказват, че накиснатите бадеми могат да ни помогнат в борбата срещу рака на дебелото черво и много други видове рак.