НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Стайни растения, които носят късмет и щастие в дома

Стайни растения, които носят късмет и щастие в дома

0
Стайни растения, които носят късмет и щастие в дома
Стайни растения, които носят късмет и щастие в дома

Малко хора знаят, че има домашни растения, които донасят късмет в къщата, както и че човекът, който се грижи за тях е по-щастлив и богат. Някои от тези растения ще ви представим по-долу.

Спатифилум
Това цвете се препоръчва да се отглежда от жена, която мечтае за семейно щастие. То може да бъде засадено и от жена, която често се кара с мъжа си. Това растение се нарича още “Женско щастие”.

Стайна теменужка

Това растение се счита за цвете на мира. Отдавна е известно, че ако отглеждате теменужка в дома си, караниците между членовете на домакинството са изключително редки. Също така, това цвете е символ за вярност. От душевно страдание ще ви помогне да се отървете бялата теменужка. Препоръчва се да се посади от човек, който в момента се намира в доста труден период от живота си.

Китайска роза (хибискус)

Това растение е символ на Малайзия, както и на Хавайските острови. Препоръчва се да се засади, за да царува мир в къщата. То също се смята за растение на страстта.

Восъчно цвете (хоя)

В много страни това цвете се поднася като жива валентинка, символизираща обяснение в любов. Това много деликатно и красиво растение да се отглежда в спалнята.

Мирта

Няма по-добър подарък за хора, които неотдавна са свързали съдбата си с брак, от миртата. Факт е, че това цвете е в състояние да привлече щастие към къщата, а мирът и разбирателството винаги ще царят между съпрузите.

Аихризон

Това растение се препоръчва да се засади от хора, които искат щастие в дома си. Също така, аихризонът е в състояние да привлече любов.

Калатея

Известно е, че това растение е в състояние да спаси семейството, запазвайки съпружеското щастие. Опитните хора съветват да поднесете калатея като подарък за тази двойка, която е на ръба на развода.

Хлорофитум

Това не много ефектно растение има наистина невероятни способности. В дома, в който расте има взаимно разбирателство и мир. Такова цвете се препоръчва да бъде засадено в офиса, където има много хора в една стая, а след това кавгите между тях ще бъдат много по-малко.

Хлорофитумът също има друга уникална способност – може да пречисти въздуха в помещението, където се намира. Препоръчително е да го поставите в стая, където наскоро е извършен ремонт или където има закупени наскоро мебели. Растението е в състояние да абсорбира всички вредни вещества и неприятни миризми от въздуха.

Оксалис

Това цвете се препоръчва за отглеждане от тези, които не могат да намерят своята половинка. Факт е, че то може да ви помогне да намерите истинската любов.

Антуриум

Това растение е много полезно за мъжете. Смята се, че то им помага да възстановят и запазят силата си, така че се нарича “мъжко щастие”. Антуриумът се препоръчва да бъде поставен в спалнята.

Акалифа

Това цвете може да направи мъжете по-упорити и смели. На жените дава мекота и женственост.

Циклама

Известно е, че това цвете е в състояние да защити притежателя си от кошмарни сънища през нощта.

Растения, носещи неприятности

Все пак, трябва да се помни, че не всички растения могат да донесат само щастие, има и такива, които са по-добре да не растат в дома ви.

Така например, бръшлянът може да вирее в дома на човек, на който не може да се разчита. Това растение има много силна енергия и затова в стаята, където расте, малките деца спят много неспокойно.

Друго силно цвете е монстера. Все пак не всеки може да се възползва от него. Така че, то не може да бъде държано в къща, където има хора, които имат проблеми с гърлото. За да се отслаби силата на цветето, се препоръчва да му се върже синя лента (най-добре с парче скален кристал).

Ако решите да купите растение, тогава трябва да го направите с чиста душа. Това означава, че не можете да си купите цвете, за да привлечете богатство или любов в къщата. Трябва да обичате и да се грижите за растението, а след това то ще ви отвърне по същия начин.