НАЧАЛО ЗДРАВЕ Три лъжички на ден и ще възстановите косата си

Три лъжички на ден и ще възстановите косата си

0
Три лъжички на ден и ще възстановите косата си
Три лъжички на ден и ще възстановите косата си

Три лъжички на ден и ще възстановите косата си

Косата е част от физическата привлекателност както при мъжете, така и при жените. Повечето от тях са в постоянно търсене на средство за блестяща коса, тъй като това подобрява външния вид и създава по-добър естетически образ. Независимо от това, голям процент от хората трябва да се борят с косопад, който е един от най-честите и трудни за лечение проблеми с косата.

Нормално е да губите от 50 до 100 косъма всеки ден, като част от процеса на възстановяване на организма. Въпреки това, понякога загубата на коса може да бъде толкова забележима, че започваме да виждаме промените.

Предотвратете плешивост с това естествено лекарство – еликсир за подновяване на косата, който действа и е евтин.

Хранителната му стойност е безценна. Заслужава си да използвате тази маска за коса, защото ще получите следните предимства: витамин Е, К, С, В1, В2, В6, желязо, калий, магнезий, фосфор и мед.

Необходими съставки:
– банан
– яйце (имате нужда само от жълтъка)
– една лъжица органичен натурален мед
– половин чаша тъмна бира.

Начин на приготвяне:
– Сложете всички съставки в блендер.

– Разбийте за най-малко 40 секунди, за да постигнете текстурата на олио.

– Когато нанесете сместа върху косата, трябва веднага да покриете тази област с найлонова торбичка, за да сте сигурни, че топлината в тази област е запазена и прониква добре в дермата.

– След 12 часа можете да измиете косата си.

Препоръчва се да правите тази маска поне веднъж седмично, за да постигнете максимален ефект от това средство.

Следвайте тези указания, за да имате здрава коса:
– Използване на сешоар от разстояние. За да се избегне термичната агресия, която може да увреди косата, се препоръчва да се използва сешоар на разстояние и без задържане на топлата струя в една точка. Ако е възможно, по-добре подсушете косата си леко с кърпа.

– Избягвайте радикални диети за отслабване, тъй като те могат да причинят недостиг на хранителни вещества и, следователно, загуба на коса.

– По време на смяна на сезоните се изисква специална грижа за косата. Когато сезонът се смени, особено през есента, косата пада по-често, като листата на дърветата. За да спрете косопада трябва да прилагате козметични процедури.

– Избягвайте пушенето
Тютюнът изсушава кожата и отслабва косата. Ето защо се препоръчва да пиете от литър и половина до два литра вода на ден.

– Подобрете диетата си
Необходим е комплекс от витамини А и В, съдържащи се в зърнените и зелените бобови растения, пшеничения зародиш и бирената мая. Също така се препоръчват млечни продукти, обогатени с витамини.

– Масажирайте скалпа
Това активизира мастните жлези, кръвообращението в засегнатата област и благоприятства растежа на косата.