НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ефективно средство за дълголетие и лечение на редица заболявания

Ефективно средство за дълголетие и лечение на редица заболявания

0
Ефективно средство за дълголетие и лечение на редица заболявания
Ефективно средство за дълголетие и лечение на редица заболявания

Тази вкусотия е ефективно средство за лечение на редица заболявания. Защо да не я използвате за профилактика, без да чакате заболяването?

Съставът на този вкусен лек е прост – мед и канела.

Свойствата на меда са изучени отдавна, химичният му състав е възхитителен, при дългосрочна употреба има подчертан терапевтичен и превантивен ефект.

За да го приготвите вземете мед и канела в съотношение 5 към 1, т.е. 5 супени лъжици мед, 1 супена лъжица канела или друго количество в това съотношение. Просто разбъркайте. Вкусният и здравословен продукт е готов!

Ако всеки ден ядете една супена лъжица от този “шоколад”, намазан на хляб без мая 20 минути преди закуска или дори за закуска, нивото на холестерола в кръвта намалява, сърдечната честота се подобрява. Артериите и вените, които губят своята еластичност с възрастта (и това води до нарушаване на вътресъдовото налягане) също подобряват състоянието си. Е, и този, който няма такива здравословни проблеми, защо да не се погрижи за превенцията?

Ако горният пример не е достатъчно мощен аргумент за включване на това чудо-лакомство в диетата ви, тогава имаме още няколко.

Възрастните хора, които редовно приемат мед и канела, подобряват концентрацията си, увеличават жизнените си функции. В такива случаи медът и канелата се приемат сутрин на празен стомах, като се разрежда половин супена лъжица от сместа в чаша топла вода.

Много полезно и ефективно при артрит – 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжица канела се разреждат в чаша топла вода. Резултатът от консумирането на такава напитка ще бъде забележим още след първата седмица.

При кожни заболявания (екзема, гъбички и др.) може да се приложи смес от мед и канела в равни пропорции на засегнатите области по кожата.

При косопад към смес от 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела се добавя малко количество загрят зехтин. Нанесете в корените на косата. Измийте след 15 минути.

При настинки, грип, стомашни разстройства и метеоризъм отново ще помогне смес от мед и канела.

Установено е, че приемането на една супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела 3 пъти на ден успешно третира рак на стомаха и костите!

Чаят, приготвен от мед и канела, забавя стареенето. 1 чаена лъжица канела се запарва в 3 чаши вода. Като се охлади до 50 градуса, добавете 4 супени лъжици мед. Пийте този чай 3-4 пъти на ден.