НАЧАЛО ЗДРАВЕ Една шепа от това семе бързо сваля кръвното налягане

Една шепа от това семе бързо сваля кръвното налягане

0
Една шепа от това семе бързо сваля кръвното налягане
Една шепа от това семе бързо сваля кръвното налягане

Една шепа от това семе бързо сваля кръвното налягане. Ето как евтино и по естествен начин да намалите кръвното 

Експертите казват, че високото кръвно налягане може да бъде намалено чрез промяна на диетата и малко хора знаят, че този хранителен продукт е много успешен в борбата с хипертонията.

Изследванията показват, че ако ядете по-малко сол, захар и наситени мазнини и правите редовно физически упражнения, можете значително да намалите риска от високо кръвно налягане. Въпреки това, експертите казват, че само с една шепа чиа дневно можете да свалите високото кръвно налягане и да намалите риска от инфаркт. Чиа семената са богати на протеини, омега-3 мастни киселини, минерали и най-важното, те съдържат антиоксиданта полифенол, който има невероятен лечебен ефект върху цялото тяло.

Също така, тези семена съдържат влакна, лигнин, магнезий, калций и калий. Проучванията показват, че кръвното налягане значително е било намалено при пациенти, които консумирали всекидневно брашно от чиа семена в продължение на 12 седмици. Брашното от чиа семена можете да си приготвите, като ги смелите в блендер или в кафемашина и след това можете да го поръсвате в храната.

Можете да добавяте семена в кексове, палачинки, различни сладкиши и смутита. Не трябва да консумирате повече от 25 грама семена на ден (малко по-малко от 2 супени лъжици), защото в противен случай може да почувствате гадене и подуване на корема.