НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Не изхвърляйте банановата кора! Тя може да ви бъде много полезна!

Не изхвърляйте банановата кора! Тя може да ви бъде много полезна!

0
Не изхвърляйте банановата кора! Тя може да ви бъде много полезна!
Не изхвърляйте банановата кора! Тя може да ви бъде много полезна!

Банановата кора ще ви изуми с нейните полезни свойства!

Бананът е не само плод! Неотдавнашно проучване доказва, че два банана са напълно способни да осигурят на човек енергия за интензивна тренировка от половин час. Ето защо бананът е толкова популярен сред спортистите. Между другото, бананите съдържат ендорфини, които се наричат ​​хормони на щастието. Но знаехте ли, че не само пулпата на бананите е полезна?

Бъдете сигурни, че след като прочетете тази статия, никога повече няма да изхвърлите банановата кора. Защото точно сега ще ви запознаем с нейните наистина вълшебни свойства, които със сигурност трябва да бъдат отбелязани. И така, вижте това, което може да ви даде банановата кора.

Тя може да се използва за пречистване на водата. Бананите абсорбират ефективно оловото и медта, които не са особено полезни за нашия организъм. Така, че това е отличен естествен филтър. Просто я съхранявайте в съд с вода.

Тя е отлична тор за стайните растения. Оставете кората в обикновена вода само за един ден и ще получите тор, която ще осигури на вашите цветя необходимите микроелементи и енергия. Получената тор може да бъде разредена в съотношение 1:5, а самата кора да се накисва няколко пъти.

Кората напълно почиства сребърните прибори! Разбийте я в блендер с малко вода, за да получите нещо като паста. Натрийте с тази паста лъжиците и вилиците и ще видите как среброто ще се появи пред очите ви! Сега изплакнете от остатъците и полирайте до блясък.

Кората на бананите съдържа натурални масла и ензими, които могат значително да облекчат страданията от изгаряния, ухапвания, драскотини и ожулвания, а също и да излекуват раните. Достатъчно е да нанесете кората върху увредената зона с вътрешната страна и да я оставите за известно време. Препоръчва се също и за премахване на брадавици. Нанасяйте я върху кожата, докато изчезнат напълно.

Между другото кората е полезна за облекчаване на симптомите на заболявания като псориазис. В този случай я втрийте в засегнатите области. Скоро ще почувствате как болката се отдръпва, лющенето също ще намалее. По същия начин можете да се борите и с акне. Трябва да отбележим, че бананите по принцип подхранват и овлажняват кожата, така че, много жени я използват за подмладяване.

Тъй като засегнахме козметичните аспекти, е уместно да кажем, че зъбите могат да бъдат избелени с помощта на бананова кора. Тя съдържа много минерали: калий, калций, магнезий, манган и фосфор, които действат върху емайла на зъбите като избелващо средство. Разтрийте зъбите си за две минути, след като сте ги почистили с паста. Резултатът няма да ви остави да чакате!

В банановата кора освен натурални масла има и восък. Така че можете да я използвате вместо крем за обувки. Разтрийте любимите си обувки с кора и след това ги полирайте по обичайния начин. Уверяваме ви – ще бъдете приятно изненадани!

Отдавна е известно, че бананите са наситени с калий. Но знаехте ли, че банановата кора съдържа много калий? Това е чудесно средство за намаляване на теглото, тъй като калият ускорява метаболизма, което означава, че се изгарят повече мазнини. Направете пюре от банановата кора, добавете ябълки, канела или лед. Доказано е, че след употреба на пюрето се повишават нивата на серотонин и допамин в организма.

Трябва да сте наясно, че бананите могат да помогнат в борбата срещу рака. По-специално, кората на бананите стимулира появата на бели кръвни клетки, което увеличава цялостната резистентност на тялото. Можете да я ядете като пюре или да я пиете под формата на бананов чай. Сварете кората за 10 минути, след това добавете мед. Във всеки случай, това е полезна напитка.

И отново ще се върнем в кухнята. Ако няма да използвате нищо от това, което е посочено в предишните абзаци, ще ви научим на един кулинарен трик. За да сте сигурни, че пилешкото филе ще остане сочно и меко, използвайте… Правилно, бананова кора! Просто я сложете във фурната с пилешкото.

Вижте още: След такова подхранване, стайните растения растат като луди

Ето колко ползи има обикновената бананова кора! Разбира се, това изобщо не означава, че сега трябва да се откажем от всичко останало и да използваме банана само като плод.

Не забравяйте да комбинирате предимствата на бананите с предимствата на обикновените ябълки и круши. В крайна сметка вкусните плодови салати никой не е ги отхвърля!

Споделете тази информация с другите, за да научат за полезните свойства на банановата кора.