НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете кухнята с тези 10 супер ефективни начина

Почистете кухнята с тези 10 супер ефективни начина

0
Почистете кухнята с тези 10 супер ефективни начина
Почистете кухнята с тези 10 супер ефективни начина

Малко хора изпитват удоволствие от почистването на кухнята… Почистването на аспиратора, измиването на хладилника и плочките в кухнята понякога води домакините до истерия. Предлагаме на вашето внимание няколко ежедневни трикове, които ще ви помогнат да почистите това, което изглежда невъзможно да се почисти.

Чиста кухня

Отстранете мазнините и саждите от аспиратора за 15 минути! За да направите това, първо разглобете решетката. След това потопете решетката в продължение на 15 минути в разтвор от вода, сол и лимонена киселина (за 1 литър вода се нуждаете от 4 супени лъжици сол и 3 супени лъжици лимонена киселина). Ако мазнините и саждите не могат да бъдат премахнати по този начин, се опитайте да “сварите” решетката в разтвора.

Активният въглен ще ви помогне да почистите загорялата тенджера. За тази цел трябва да стриете няколко таблетки на прах и да посипете с тях върху замърсеното място. След 20 минути добавете малко студена вода в тенджерата. След половин час можете да измиете съда и да отстраните остатъците от средството.

Всеки собственик на скара знае, че нагревателният елемент на устройството трябва да бъде постоянно чист. Но какво, ако попадне храна там? За почистването на нагревателния елемент ще ви помогнат чист парцал и сода за хляб.
За да направите това, накиснете мокър парцал в сода за хляб и почистете замърсената повърхност. След това с чиста, влажна кърпа премахнете остатъците и подсушете нагревателния елемент.

За да измиете хладилника и да премахнете неприятните миризми използвайте разтвор от оцет и вода в равни пропорции. След почистване ви препоръчваме да не използвате хладилника веднага, а да го оставите да се проветрява няколко часа.

По-радикален метод е почистването на хладилника с амоняк. След като сте избърсали стените, оставете хладилника да се проветрява през целия ден.

Да измиете плочките от мазнините в кухнята, ще ви помогне едно ефективно решение. Разтворете в 4 литра топла вода 4 супени лъжици боракс, 100 мл оцет и 100 мл амоняк. Необходимо е да навлажните замърсената повърхност и леко да изтъркате със средството. Плочките ще блестят като нови!

За да изчистите шкафовете в кухнята от мазнините, ще ви помогне сместа от олио и сода (съставките трябва да бъдат смесени в равни пропорции). Върху замърсената повърхност трябва да нанесете от средството и да го оставите да действа 30 минути. След това е необходимо да почистите сместа с гъба.

Най-лесният и бърз начин да почистите блендера! Необходимо е веднага след като използвате устройството, да добавите малко вода към купата и няколко капки препарат за миене на съдове. След това трябва да включите блендера и да задържите бутона за 20 секунди. Изплакнете купата с вода.

Много кулинарни експерти съветват да не използвате кафемелачката за смилането на подправки, тъй като етеричните масла, които се отделят в този случай, ще проникнат в кафето. Ако сте направили тази грешка, не се притеснявайте. Достатъчно е да смелите шепа суров ориз в уреда.

За почистване на рендето за сирене ще ви помогне обикновената четка за боя. Твърдите влакна лесно премахват остатъците от сирене и другите лепкави продукти.

Старото кошче за боклук може да се нуждае от почистване! Пригответе лед от смес от вода и оцет в равни пропорции и го поставете в кофата. Когато ледът се стопи, е необходимо съдът да се изплакне с течаща вода.

Вижте още: Не изхвърляйте банановата кора! Тя може да ви бъде много полезна!

За премахването на следите от кафе върху порцелановите чаши ще ви помогне сместа от оцет и сол. Необходимо е да смесите съставките в еднакви части и да ги нанесете върху замърсените места (дори е по-добре да потопите съдовете в сместа). След 30 минути измийте съдовете.