Хот-дог е сандвич, който лесно може да изберем да хапнем, защото става бързо и се яде на крак. В забързаното ни ежедневие често хората си го купуват, особено учениците. Но днес ще ви запознаем с неговата опасна вреда.

Рак е общото название, което съдържа няколко свързани помежду си болести, при които в един неконтролируем процес се наблюдава многобройно делене на клетки в тялото.

Може да започне на едно локално място и да се разпростре в обграждащите го тъкани.

Може да доведе до смъртта на пациента, ако той не получи адекватно лечение. Познати са повече от 200 различни видове рак.

Най-често срещаните са: на кожата, на дробовете, на гърдите и на дебелото черво. Храната е основополагаща за защита от развиването на рак.

Някои храни са наистина много вредни. Ако за момент съжалявате, когато сте хапвали хот-дог, знаейки от какво е направен, може да се изненадате, ако разберете, че тази храна е много опасна за здравето.

В САЩ повече от 7 млрд. хот-дози се консумират всяко лято. Те стават познати на света от немски имигранти през 10 век и оттогава са популярни.

Независимо от това, днес е доказан факт, че те са застрашаващи здравето. Изключително нездравословни, машинно произведени и не съдържат нищо истинско в себе си.

С други думи те са смесица от свинско, пилешко и телешко и по-скоро остатъците от тези меса.

Остатъци като крака, копита, глави, кожи и мазнини от животните. Това се смесва с огромно количество сол, нитрати и подобни химикали и в крайна сметка получаваме продукт от супер нездравословна смес.

Мирисът се добавя като кармин или мононатриев глутамат

Университета на Хаваи е направил тест и резултатите били ужасяващи. Те установили, че консумацията на това месо увеличава риска от рак на панкреаса с 67%.

Появата на нитрозамини е само в резултат на един от най-проблемните добавки в хот-дозите. Това са нитрати и нитрити.

Дори органичните хот-дози съдържат нитрити. Тези добавки се комбинират с амини и резултатът е нитроамин, които са свързани с рак на стомаха, пикочния мехур и панкреаса.

Ежедневната консумация на хот-дог увеличава риска от рак на дебелото черво с 21%.

Това е било установено от Американския Институт за Изследване на Рака.