НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилово масло като лекарство! Вижте ползи и рецепта!

Джинджифилово масло като лекарство! Вижте ползи и рецепта!

0
Джинджифилово масло като лекарство! Вижте ползи и рецепта!
Джинджифилово масло като лекарство! Вижте ползи и рецепта!

Джинджифилово масло за лечение и превантивна консумация срещу различни настинки и болести.

То става все по-познато и известно като алтернатива, която да замести болкоуспокояващите хапчета. Неговите качества показват заслуги в много области, но най-вече в областта на здравето. Ето как джинджифиловото масло може да замести хапчетата и да ви бъде полезно по няколко начина

Приложение на джинджифиловото масло

Като едни дни от най-добрите ползи можем да споменем следните: може да премахва болка и дискомфорт, подобрява кръвообращението, лекува храносмилателни проблеми, както и още.

Как да го използваме:

В зависимост от целта, с която искате да го употребявате, ще дадем няколко предложения:

  • За подобряване на енергийното ниво и ободряване на ума и тялото – по 2-3 капки
  • За облекчаване на артрит, болки в гърба и кръвоносната система – 2-3 капки се нанасят на съответното място и се разнасят с лек масаж
  • За намаляване на газовете и диария, капка се капва на корема и се разнася с лек масаж
  • За облекчаване на възпалено гърло или синузит е необходимо да вдишате две капки, използвайки инхалатор

Ползи от джинджифиловото масло:

Благодарение на най-разнообразните съставки, съдържащи се в олиото, можем да лекуваме различни състояния. Едни от най-познатите качества, които това олио съдържа са: противовъзпалително, спомага за храносмилането, антисептик, болкоуспокоително, спомага за отхрачване.

Ето няколко области, в които помага:

Джинджифилово масло за стомаха и червата:

Благодарение на своите съставки, можем да го използваме, за да третираме спазами, диспепсия, подуване и разстройство. Полезно е и за онези от вас, които искате да качите килограми, защото спомага за увеличаване на апетита.

За пречистване на тялото

Спомага за детокс на тялото в случаи, когато сме поели храна, което са ни натоварили. Също така помага да се справим с проблеми, причинени от хранително натравяне; с бактериална дизентерия и с някои инфекции на червата.

При малария и жълта треска:

Това масло може да действа като репелент срещу Анофелеси (вид комар), които причиняват малария.

При стреч линии:

Противовъзпалителните и антиоксидантни качества на джинджифила стимулират кръвообръщението и спомагат за подновяването на повредена кожа, а ако комбинираме с кокосово масло ще получим още по-добър резултат.

При проблеми с дихателните пътища

Някои от често срещаните състояния са: кашлица, бронхити, настинка, астма, диспнея. За всички тези джинджифилът може да ни помогне. Може дори да изчисти храчките в дробовете и гърлото.

Джинджифилово масло за премахване на болката

За освобождаване от видове болки, това масло може да понижи нивото на простагландини, които участват в процеса на възпаление и тези, причиняващи дискомфорт и болка.

При сърдечни болести

Помага за понижаването на риска от артериосклероза, кръвни съсиреци и лоши нива на холестерол в кръвта. Ето защо това натурално масло е идеално за лекуването на сърдечни болести и такива, свързани с кръвоносната система.

При хипертония

Честия прием на джинджифиловото масло намалява риска от развиване на хипертония.

При хронични болести

Някои хронични болести могат да бъдат третирани, а други избегнати само, когато ежедневно консумирате от 2 до 4 грама джинджифилово масло.

Как се приготвя?

Съставки:

  • Пресен джинджифил
  • Чаша и половина зехтин
  • Купа за печката
  • Ренде

Инструкции

Чаша пресен джинджифил с кората трябва да бъде добре изплакнат и да се остави да изсъхне за няколкочаса. Изсипете зехтина върху съд за печене. Настържете джинджифила с ренде.

Смесете го със зехтина. Трябва много добре да се слеят. Сложете във фурната и нека заври на ниски градуси (около 65 градуса по Целзий) за 2 часа.

Трябва да сложите сместа в тензух, така че да се филтрира и да се премахнат големите частици от джинджифила. След което изстискайте останалото олио от плата и поставете в бутилки. Бъдете сигурни, че го съхранявате на сухо и хладно място. По този начин може да го ползвате гарантирано 6 месеца.

С тези семпли стъпки може да използвате джинджифиловото масло, за да заместите болкоуспокояващите хапчета и да избегнете страничните ефекти от други лекарства. Така може да се предпазите от болести и същевременно да третирате определни състояния, като не им позволявате да се развиват.