НАЧАЛО ЗДРАВЕ Комбинацията от сол и захар – полезна при проблеми със съня! Вижте!

Комбинацията от сол и захар – полезна при проблеми със съня! Вижте!

0
Комбинацията от сол и захар - полезна при проблеми със съня! Вижте!
Комбинацията от сол и захар - полезна при проблеми със съня! Вижте!

Комбинацията, която най-малко сме очаквали се оказва доста полезна, плюс че се приготвя бързо и коства минимални усилия и средства.

За хората, които страдат от безсъние, солта и захарта са перфектната комбинация, за да имат добър сън. Те ще помогнат за по-бързото заспиване.

Безсънието представлява трудност в това да можеш да заспиш. Понякога проблем може да е това да успяваш да спиш цяла вечер или пък когато си се разбудил посред нощ да ти е трудно да заспиш. Това се дължи на стреса, който ни тежи постоянно и в резултат на следващия ден нивото ни на енергия и сила е ужасно ниско.

Физическия и емоционален стрес са едни от основните причинители на безсъние. Получава се в следствие на биохимично действие, което попречва произвеждането на хормоните за сън. Ето къде е мястото за намесата на солта и захарта. Те могат да изиграят изключително важна роля, тъй като влияят и контролират стрес хормоните, като ги поставят в един нормален цикъл, така че сънят да не бъде прекъсван.

Всички ние знаем, че консумирането на сол и захар в излишък може да повлияе негативно на здравето ни, но ако ги приемаме умерено, ще видим следните ползи:

  1. Спомагат за справянето с притеснения
  2. Укрепвам имунната система
  3. Увеличават нивата на серотонин
  4. Снабдяват с енергия
  5. Намаляват стреса
  6. Намаляват главоболието

Съставки:

  • 1 супена лъжица необработена морска сол
  • 5 чаени лъжици кафява захар

Подготовка:

Смесете захарта и солта и ги сложете в стерилизиран стъклен буркан. Преди лягане си слагайте от комбинацията под езика и ги оставяйте да се разтопят постепенно. Натрият, който се съдържа в солта, дава възможност на клетките да произвеждат повече енергия.

Захарта действа като бактерия за клетките, тъй като глюкозата е надежден снабдител на енергия за митохондрия.

Според здравния специалист Мат Стоун, комбинацията от захар и сол е абсолютно наложителна за ситуации на напрежение и безпокойство вечер и по време на сън.