НАЧАЛО ЗДРАВЕ Косата ви ще бъде защитена с този начин на боядисване!

Косата ви ще бъде защитена с този начин на боядисване!

0
Косата ви ще бъде защитена с този начин на боядисване!
Косата ви ще бъде защитена с този начин на боядисване!

Косата на жената допринася невероятно за красотата ѝ. Ето защо ние, жените, прекарваме много време в грижа за нейното състояние. Факт е, че когато косата е здрава и красива, тя привлича погледите и възхищението на хората.

Един от най-често използваните методи за борба със сивите коси са професионалните бои. Вярно е, че те покриват успешно ​​сивите и белите коси, но също така от тях може да последват негативни последици. Много от химични съединения (парафенилендиамин, водороден прекис, амоняк, парабени, оловен ацетат и други) причиняват сериозни вреди на косата и здравето ни като цяло, макар и да не вярвате.

Поради тази причина препоръчваме да боядисвате сивата коса с естествени продукти, като по този начин се избягват неблагоприятните ефекти, причинени от конвенционалните бои. Тук ще споделим как да използваме зеления чай за тази цел.

Съставки:

– 1 пакет чай от розмарин

– чиста вода

– 1 пакет градински чай

– дълбок съд

– 1 пакет зелен чай

Подготовка и приложение:

Първо, трябва да кипнете достатъчно вода в тенджера. Когато се появят мехурчета, добавете трите чая към водата. Оставете да престои за около 24 часа. Присипете чая в дълбока купа и извадете пакетчетата.

След като престои отварата няколко часа, тя ще е готова за употреба. В случай, че поискате да потъмните цвета на косата и да скриете сивата коса, трябва да използвате черен чай. Ако искате да изсветлите цвета, използвайте чай от лайка. Ще се убедите колко ефективна е тази рецепта.

Начин на прилагане:

За да видите ефект от това естествено боядисване, трябва само да потопите косата в съда, в който сте поставили  течността. Друг вариант: изсипете сместа в бутилка със спрей и отново нанесете върху косата. Нормално е резултатите да не се видят от самото начало. Ето защо се препоръчва да бъдете постоянни и да се прилагате сместа няколко пъти седмично, след което изплаквайте косата си с любимия си шампоан.