НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лукът може да излекува тези 5 болести! Вижте как тук!

Лукът може да излекува тези 5 болести! Вижте как тук!

0
Лукът може да излекува тези 5 болести! Вижте как тук!
Лукът може да излекува тези 5 болести! Вижте как тук!

Лукът, много хора не знаят, че е зеленчук, който е бил култивиран от повече от 5000 години. В древни времена като в Рим, например, са консумирали много лук, защото се е считало, че той снабдява с голяма физическа сила.

Този зеленчук е отличен регулатор на тялото ни, в допълнение на това че съдържа голямо количество фибри и витамини. Той ни снабдява с голяма количество витамини и минерали – магнезий, желязо, фосфор, калции, съдържа и калий.

Всички тези минерали заздравяват костите и зъбите, подобряват имунната система и действат като леко разхлабително. Също така те се намесват в предизвикването на нервни импулси, активността на мускилите и регулират нивото на вода в клетките. Със сигурност ще ви искате да узнаете и за другите невероятни приложения на лука, освен употребата му в кухнята за ястия и салати.

  1. Отпушване на дихателните пътища

За тази цел нарежете лука, след което го смесете с кокосово масло, така че да се образува паста. След което наложете сместа върху гръдния кош и талия, като покриете с някакъв плат, така че да ви затопли. Това премахва секретите и ви помага да дишате по-леко и по-добре.

  1. Сваляне на температура

Изберете голям лук и го нарежете на тънки филийки. Поръсете с малко кокосово масло и поставете филийките върху свода на краката. Обуйте чорап или увийте краката си, така че лукът да не се размърдва. Така трябва да престои цяла нощ, така че да поеме всички вредни токсини.

  1. Бори се с инфекция на ушите

За тази цел трябва да отреже лука на половина, след което да го поставите в чорап. Поставете плата с лука върхи болното ухо да действа за 10-15 минути. Това елиминира инфекцията и помага да се справите с болката.

  1. Помага при порязване и рани

Отрежете възможно най-тънко резенче лук и го поставете върху кървящата рана. Ще спре кървенето моментално и същевременно ще действа като антисептик, предпазвайки от инфекция.

  1. Облекчава кашлицата

Поръсете тънките пластинки лук с кафява захар. Оставете във вода за един час, след което извадете лука. Пийте от течността два пъти на ден, за да отмине кашлицата.