НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Права, блестяща и здрава коса с тази лесна, ефикасна рецепта

Права, блестяща и здрава коса с тази лесна, ефикасна рецепта

0
Права, блестяща и здрава коса с тази лесна, ефикасна рецепта
Права, блестяща и здрава коса с тази лесна, ефикасна рецепта

Права коса почти всяко момиче си е правило с помощта на преса или различни козметични продукти. Но постоянната им употреба може да причини не само косопад, но и чупене на косъма, изсушаване, загуба на неговата сила и жизненост. Разбира се, с тяхна помощ успяваме да изправяме косите си, но същевременно водят до лоши последствия за косата ни. Ако искате да постигнете перфектно права коса и естествен вид, прочетете цялата статия, защото ще ви предложим идеалната рецепта, която сте търсели дълго време.

Изправянето на косата е нещо често срещано и обичайно, особено за жените, които имат къдрава или вълниста коса, която не могат да контролира или просто предпочитат да е права. Проблемът идва, когато започнат да прилагат най-различни обработки, които вместо да поддържат косъма жив, я развалят малко по малко.

По-добре е да изправяте косата с помощта на естествени продукти, включително кокосовото масло, което съдържа отлични качества, пазещи и подхранващи косъма.

Естествено изправяне на косата с помощта на кокосово масло

По отношение на съставките, това, което ви е необходимо е чаша кокосово масло, три супени лъжици царевично нишесте, малко лимон и две супени лъжици зехтин.

Всички тези компоненти трябва да се смесят в среден по размер съд и да се бъркат, докато не се получи хомогенна смес, без бучки и напълно омесени.

След като е готово, трябва да нанесете кичур по кичур от върха към корена. Докато разнасяте сместа, трябва да заглаждате косата си с тънък гребен. След като нанесете върху цялата коса, си сложете найлонова шапка, така че всичко да престои за два часа. Сед като минат двата часа, махнете сместа и измийте косата си както обикновено.

Състав и ползи от употребата на кокосовото масло

Кокосовото масло спомага косата да се овлажни, предпазва от сухота, защото неговите протеини и хранителни вещества се всмукват във всеки кичур с лекота. В допълнение прави косата гладка и мека като коприна. Използвайки кокосово масло независимо в шампоан или балсам, премахвате пърхота. Още една невероятна полза – освежава и пази главата да поддържа нормална температура, особено за онези, които страдат от прегряване, излагане на слънце или стрес.

Лечебни характеристики на зехтина

Неговата употреба е перфектна за справянето с цъфнали и късащи се краища на косата, като придава блясък. Приема на високи нива антиоксиданти е идеален за регенерирането на косъма, увреден от химикали, като по този начин му се придава нова здравина.Намалява накъдрянето и стимулира скалпа, така че космите да растат здрави, жизнени, подхранени и хубави.

Ползи от царевичното нишесте

Царевичното нишесте е идеално за третиране на косата, понеже я хидратира и намалява нейното накъдряне, като я прави по-податлива на оформяне. Служи и за защита от влага и вода спрямо различния климат, както и предпазва от слънце, от повреждане, причинено от дъжд или влага.