НАЧАЛО ЗДРАВЕ Содата и нейните 10 невероятни ползи! Убедете се сами!

Содата и нейните 10 невероятни ползи! Убедете се сами!

0
10 трика със сода за хляб, които ще вземат акъла на жените луди. № 8 е много важен!
10 трика със сода за хляб, които ще вземат акъла на жените луди. № 8 е много важен!

Содата и нейните полезни свойства са били известни на хората още от Древен Египет. Днес са познати повече от 300 начина за нейното приложение. В тази статия ще научите десетте най-популярни и ефективни метода.

  1. Домашен дезодорант

Съставки:

– 6 супени лъжици кокосово масло

– една четвърт чаша сода

– една четвърт чаша царевично нишесте.

Приготвяне:

Първата стъпка за правилната подготовка на този домашен дезодорант е правилното смесване на содата с царевичното нишесте. Към тях добавете твърдото кокосово масло и разбъркайте, докато сместа стане гладка. Поставете я в чист и сух контейнер, където да се съхранява в продължение на три месеца.

  1. Ухапвания от насекоми

За да приложите това лесно лекарство, трябва да смесите няколко супени лъжици сода с една супена лъжица вода. Разбъркайте, докато се образува плътна паста, която можете да приложите върху ухапването. Намажете добре засегнатата област и ще почувствате, че подуването и сърбежа намаляват за отрицателно време.

  1. Киселини

За да подготвите това природно лекарство, имате нужда от 1 супена лъжица хлебна сода, половин лимонов сок и половин чаша вода.

  1. Почистване на лицето

Съставки:

– 3 супени лъжици хлебна сода

– 1 супена лъжица вода

Приготвяне:

Смесете двете съставки, за да получите паста, след това я нанесете върху лицето, като предварително го измийте и почистете от грим. Нанасяйте с кръгови движения, за да стимулирате кръвообращението и добре да разпределите сместа.

Можете веднага да отстраните или оставите за 5 минути, след което изплакнете с топла вода и подсушете със суха кърпа.

  1. За премахване на бръчки, пъпки и петна.

Съставки:

– 2 супени лъжици хлебна сода

– малко вода

– малко мед

Приготвяне:

Смесете сода с малко вода, за да образувате хомогенна смес, след което нанесете върху избраната област с кръгово движение, изчакайте 3 минути и изплакнете с топла вода. Почистете добре кожата с кърпа. След това нанесете мед върху засегнатата област, отново изплакнете и внимателно подсушете.

  1. Коса

За да приложите това лекарство, трябва да разредите една чаена лъжичка сода за хляб в 5 супени лъжици вода и да разнесете сместа по целия скалп. След това добавете лъжица ябълков оцет в чаша вода и нанесете сместа в посока от корените към на върховете на косата.

  1. При разтягане

Трябва да приложите сместа от сода и вода в засегнатата зона и да я оставите да действа през цялата нощ.

  1. При вагинални инфекции

Много прост начин за избягване и елиминиране на вагиналната инфекция е приложението на щипка сода бикарбонат върху срамните устни, като по този начин се предотвратява разпространението на живи и размножаващи се вредни бактерии и гъбички.

  1. Кожата след бръснене

Можете да забравите за тази неприятна ситуация с помощта на сода.

  1. Неприятна миризма от устата

Натриевият бикарбонат е едно от най-често използваните вещества при лечението на лошия дъх. Нейните антибактериални свойства помагат да се контролира разпространението на бактериите, за да се неутрализира неприятната миризма и възможните инфекции.

Съставки:

– 1 чаена лъжичка сода за хляб (5 г)

– 1/2 чаша топла вода (100 ml)

Начин на приготвяне:

Разредете содата в топлата вода и изплаквайте устата си два или три пъти на ден.