НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тамаринд – чудния плод, който лекува косопад, диабет и още

Тамаринд – чудния плод, който лекува косопад, диабет и още

0
Тамаринд - чудния плод, който лекува косопад, диабет и още
Тамаринд - чудния плод, който лекува косопад, диабет и още

Тамаринд е плод, който най-вероятно не е толкова познат сред нас, но със сигурност ще бъдете удивени от неговите многобройни ползи и ефект върху няколко вида здравословни състояния.

Няма съмнение в това, че природата ни е подарила множество храни, билки, плодове и подправки, които да ни помагат да се преборваме с различни здравословни проблеми.

Важно е да знаем какви са характеристиките и ползите от тези природни ресурси и да ги използваме за наше добро. Днес ще ви разкажем малко за тамаринда, един от най-вкусните плодове, които ние всички обичаме.

Освен, че е невероятно вкусен, той отлично се справя с някои болести и проблеми, които атакуват телата и здравето ни. Ще споделим някои от ползите.

Сърцето

Ако имате сърдечен проблем, препоръчваме ви да хапвате тамаринд. Той спомага за намаляването на холестерола, благодарение на високото съдържание на фибри, както и в борбата със сърдечно-съдовите проблеми. Плод, богат на минерали и важни витамини, защитаващи сърцето ви.

Диабет

Комбинацията на тамаринд с някои билки успява да регулира по невероятен начин захарните нива. Затова е добре да го приемате в случай на диабет.

Косопад

Много жени страдат от косопад. За да избегнете този проблем ви препоръчваме да приложите следната рецепта:

Съставки:

  • Вода
  • Тамаринд

Подготовка и приложение:

  • Поставете тамаринда в съд с вряща вода
  • Когато омекне, направете сок от плода
  • Приложете върху косата и втрийте добре
  • Оставете да действа един час
  • Измийте косата какт обичайно

Стави и тъкани

Благодарение на голямото количество противовъзпалителни качества, тамаринда спомага за намалянето на болката, причинена от възпалението на даден тъкани и стави.

Зрението

Витамин А в тамаринда ни помага изключително много да избегне всеки дегенеративен риск, който би могъл да се появи в нашето зрение. Избягвайте приема на какъвто и да е изкуствен витамини или предписани лекарство, но започнете да консумирате редовно тамаринд и се възползвайте от неговия огромен брой хранителни вещества.