НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 тайни за премахване на сивите коси! Лесно и ефикасно!

5 тайни за премахване на сивите коси! Лесно и ефикасно!

0
5 тайни за премахване на сивите коси! Лесно и ефикасно!
5 тайни за премахване на сивите коси! Лесно и ефикасно!

5 начина, чрез които лесно можете вкъщи да третирате този неприятен проблем.

С годините, сивите коси започват да се появяват и ни дават вид сякаш остаряваме много бързо. Независимо от това, има много млади хора, които отново имат сиви или бели косми и това поради различни причини – косопад, пигментация или намаляването на меланина в нашия скалп.

Разбира се, никоя жена не би искала косата ѝ да бъде сива и да изглежда стара, затова се обръщат към химичните бои и се боядисват. Това решава проблемът веднага, но същевременно в дългосрочен план би навредил, поради съставките.

Ако имате подобен проблем и ви тормозят побелели коси, ще ви покажем как може да се справите с тях по естествен път у дома.

5 тайни естествени съставки:

Магнолия – уеднаквете цвета на косата си, като скриете посребрените коси. Сложете водата да заври и изсипете лъжица магнолия, като оставите да престои малко. Впръскайте от течността в косата си.

Градински чай – идеален за кафява коса и по-тъмни нюанси, много полезен при покриването на бели коси. Начинът, по който може да използвате тази естествена съставка е като вземете шепа градински чай и още една шепа черен чай и ги съберете в едно, като ги потопите в 500 мл дестилирана вода. Може да го използвате след като сте си измили косата и нанасяйте всеки път, докато останете доволни от потъмняването на сивите коси.

Кокосово масло и авокадо – това е отлична маска за покриване на сивите коси, както и за подхранване на косата. Трябва да смесите авокадото и кокосовото масло, след което да разнесете по цялата коса. Може да си помогнете с четка, така че да покрие цялата глава, след което покрийте с топла хавлия. Оставете да действа за 20 минути, след което махнете хавлията.

Розмарин – ако косата ви е тъмна, розмаринът е отговора. Освен, че ще покрие светлите коси, ще спомогне за заздравяването на корените на косата. За употреба използвайте супена лъжица розмарин в 500 мл вода, след което впръсквайте ежедневно, докато косата ви стане тъмна.
Куркума и лайка – ако косата ви е светла или руса, това са необходимите      продукто. Смесете супена лъжица куркума супена лъжица лайка в 500мл вода. Сложете в спрей и прилагайте ежедневно. Може да смесите с шампоана ви и да използвате сместа, когато се къпете. Това, което ще се случи е, че ще подсилите русия цвят и ще намалите сивите коси.