НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лекарите казват, че това средство е по-добро от токсичните репеленти

Лекарите казват, че това средство е по-добро от токсичните репеленти

0
Лекарите казват, че това средство е по-добро от токсичните репеленти
Лекарите казват, че това средство е по-добро от токсичните репеленти

Натурално средство, което е по-добро от токсичните репеленти

Всички ние можем да се съгласим, че комарите са едно от най-досадните насекоми, познати на човечеството! Когато ви открият в тъмното, те могат да ви ухапят и да смучат кръв и през дрехите ви.

Добрата новина е, че има много естествени средства, които могат ефективно и естествено да отблъснат комарите. Противно на разпространеното мнение, естествено не означава непременно, че трябва да се откажете да се борите срещу комарите!

Най-доброто нещо при всяко домашно лекарство е, че то е достъпно за всички. Но интернет е пълен с дезинформация, която може да ви посочи обратното и да не ви отведе до целта.

Така че, може да се чудите какво точно отличава средствата, които наистина действат от неефективните такива. Всъщност има специфична смес от етерични масла. Именно нейната миризма ще ви помогне да се отървете от комарите това лято.

Комарите не само са изключително дразнещи, но също така са нсители на фатални заболявания като вируса на Зика и маларията. Затова предпазването от ухапване от комари предпазва и здравето ви.

Научно е доказано, че смес от етерични масла от лимон и евкалипт действа като мощен репелент срещу комари. Тя съдържа съединение, което е много по-ефективно от най-силния и токсичен репелент DEET.

Всъщност изследователите отбелязват, че DEET осигурява 84% защита за 4 часа, в сравнение със смес от лимон и евкалипт, която осигурява 97% за същия период от време!

Излишно е да казваме, че подготовката на този репелент за комари изисква не само добавянето на масла към бутилката с вода. Но, въпреки че са необходими още няколко допълнителни съставки, подготовката е много проста!

Необходими съставки:
30 капки смес от есенциално евкалиптово етерично масло
120 мл. водка или алкохол
1 ч.л. екстракт от ванилия

Инструкции:
Просто смесете всички съставки в спрей бутилка и използвайте според нуждите. Обърнете внимание, че формулата действа до 4 часа, затова се уверете, че я прилагате редовно.

В допълнение към сместа от лимон и евкалипт, одобрена от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, има още няколко естествени възможности. Изпробвайте ги!

1. Лавандула
Нарежете лавандуловите цветове и нанесете от маслото върху чувствителните области на тялото, например ръцете или глезените. Друга възможност е да капнете няколко капки върху чиста кърпа и да приложите върху кожата.

2. Канелено масло
Смесват се 24 капки масло с 120 мл. вода. Напръскайте от разтвора по кожата или дрехите, по растенията или около къщата.

3. Масло от мащерка
За пръскане смесете 5 капки масло от мащерка с 60 мл. вода.

4. Соево масло
Доказано е, че комбинацията от соево масло и масло от лимонова трева отблъсква различни видове комари.

5. Масло от чаено дърво
Доказано е, че репелентите, съдържащи масло от чаено дърво, са изключително ефективни срещу мухите и комарите.