НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изгонете плодовите мушици и комарите с този прост трик

Изгонете плодовите мушици и комарите с този прост трик

0
Изгонете плодовите мушици и комарите с този прост трик
Изгонете плодовите мушици и комарите с този прост трик

За щастие, има прост, ефективен и бърз начин за решаване на проблема с плодовите мушици и комарите.

Плодовите мушици и комарите, като че ли са в състояние да развалят всеки празник, особено в най-приятните летни вечери. Плодовите мушици обикновено се роят около плодовете и зеленчуците, а също и около стайните растения и влажните повърхности.

Като се има предвид скоростта, с която те се размножават, тези същества са в състояние да създадат много проблеми, особено в една селска къща.

За щастие, има прост, ефективен и бърз начин за решаване на този проблем. Всичко е абсолютно безопасно.

Повечето от тези решения включват използването на предмети, които са в килера ви или в чекмеджетата под мивката!

В допълнение, можете също да създадете капан от хартия – сгънат лист хартия във формата на фуния и пускането ѝ в стъклен буркан. Върхът трябва да е с диаметър не по-малко от 2 см.

Червено вино

Подобно на нас, плодовите мушици и комари обичат червеното вино или поне неговата миризма. Смесете 1/2 чаша червено вино 1 и 1/2 чаши вода и изсипете всичко в капана!

Ябълков оцет

Това е може би едно от най-честите използвани средства, тъй като ябълковият оцет е евтин продукт, който се продава във всеки супермаркет. Вземете 1/2 чаша ябълков оцет и добавете няколко капки течен сапун.

Презряла / гнила храна

Друг лесен начин да направите капан е да използвате елементи, които привличат вредители. Използвайте презрели плодове: това работи доста ефективно.

Мляко, черен пипер и захар

Ако имате млечни продукти, които няма да използвате за храна, ги приложете в направата на капан. Загрейте 2 чаши мляко, добавете 8 супени лъжици захар и 4 супени лъжици смлян черен пипер. Оставете сместа да ври около 10 минути.

Вижте още: Пуснете 1 таблетка аспирин в пералнята и резултатът ще ви изненада!

Лимонов ароматизатор

В допълнение към създаването на капани, можете също да напръскате стаята със специален спрей. Смесете 2 чаша топла вода и 10-15 капки етерично масло от лимонена трева в чиста бутилка спрей.

Възможно е също така да смесите 4 чаши вода и 2 супени лъжици течен сапун с аромат на лимон.

Имайте предвид, че поради краткия жизнен цикъл на тези насекоми, е необходимо да повторите процедурата след няколко седмици!