НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак...

Какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти?

0
Какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти?
Какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти?

Ето какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти!

Всяка жена по света иска да има красиви нокти. За тази цел лакирането на ноктите е неизбежен момент.

Но знаехте ли, че лакът за нокти съдържа безброй химически компоненти, които са вредни за тялото? Не само външно, но може да предизвика отрицателни процеси и в тялото.

Неотдавнашно проучване установи, че повечето от популярните марки лак за нокти са много по-вредни отколкото сте си мислили.

Учените тествали 24 жени, които редовно се лакират. Открили токсини в кръвта на всяка от тях!

Резултатите установили, че 100% от участниците в изследването показали признаци за наичие на трифенил фосфат, само 10 часа след прилагането на лака за нокти.

След това учените тествали 10 различни марки лакове за нокти. В 8 от тях откриват трифенил фосфат.

Най-шокиращ бил фактът, че на два от осемте бранда, това опасно съединение не било посочено на етикета, който описва съставките на лака.

Това може да означава, че почти 20 процента от хората, които използват лак за нокти, внасят трифенил фосфатът в организма си, без да знаят!

Какво представлява трифенил фосфатът и какви заболявания може да причини?

Един от основните проблеми с трифенил фосфатът е, че той нарушава ендокринната система при хората. Той може да повлияе на регулирането на хормоните, метаболизма, репродуктивните способности и развитието.

Това е особено вредно за младите момичета, които използват лак за нокти редовно. Това се отразява на тяхното развитие и на евентуален дисбаланс на хормоните, нарушение, което може да предивика хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, т.е. нарушение на функцията на щитовидната жлеза.

Нарушаването на щитовидната жлеза може да доведе до забавяне на метаболизма и неконтролируемо трупане на килограми.

Трифенил фосфатът може също да бъде:

– невротоксин

– ендокринен токсин

– репродуктивен токсин

– дразнител за кожата

– алерген

Други вредни вещества, съдържащи се в лака за нокти:

Формалдехид

Формалдехидът е добре познато канцерогенно съединение, което се разтваря във вода и въздух.

Излагането на този химичен елемент може да предизвика и симптоми като астма и хрипове. Хората, които имат хронични заболявания, са особено податливи на отравяне с формалдехид.

Толуен

Това химично вещество е особено опасно за развитието на децата. На особен риск са подложени младите момичета, които използват лак за нокти, но и бебетата, тъй като учените изолирали този елемент и в майчиното мляко.

Естествени алтернативи на лак за нокти:

За щастие, има няколко компании, които са решили да създадат естествени алтернативи на лака за нокти, които елиминират риска от вредните последствия.

В органичната козметика производителите използват мед, арганово масло и вода в съставките, избягвайки вредните химикали.

Те успяват да създадат дори до 50 нюанса на цветовете, които по нищо не се различават от цветовете, които се произвеждат с вредни химични съединения.