НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кардиолог, който свалил 98 килограма, разкрива с какво се е хранил

Кардиолог, който свалил 98 килограма, разкрива с какво се е хранил

0
Кардиолог, който свалил 98 килограма, разкрива с какво се е хранил
Кардиолог, който свалил 98 килограма, разкрива с какво се е хранил

Кардиолог, който свалил 98 килограма, разкрива с какво се е хранил

През петгодишния период, през който спазвал режим за намаляване на наднорменото си тегло, той открива, че огромен процент от хората вярват в широко разпространените погрешни правила за здравословното хранене. Лекарят открива смес за чай, която му помогнала да отслабне, но подчерта, че ключът за намаляване на килограмите се крие точно в наложените митове за храната.

Закуската не бива да се прескача

Закуската е най-важното хранене, което е задължително за децата и младите, за диабетиците и други групи от хора със специални хранителни нужди. Но хората, които имат наднормено тегло, нямат други заболявания и не изпитват глад сутрин, не трябва да се насилват да закусват заради здравословното хранене. Един плод или чаша натурален сок ще бъдат достатъчни за сутрешния прием на храна. Преди всичко за тези, които искат да отслабнат, той казва, да ядат тогава, когато се почувстват гладни. Но те не трябва да ядат най-малко 2 часа преди лягане.

От картофите и тестените изделия се дебелее

Не е вярно, че от картофите и тестените изделия се дебелее, подчертава докторът. Картофите са нискокалорична храна (68 кал/100 гр.) и са важна съставка от ежедневното хранене. Пълнее се от картофите, приготвени с много мазнина, защото мазнините имат висока калорична стойност (900 кал/100 гр). Пастата съдържа 350 калории преди храносмилането и около 175 калории на 100 грама след храносмилането. Килограми се качват от сосовете, които по правило имат много калории, поради високото съдържание на мазнини. Ако приготвите тестените изделия без мазнини и с голямо количество зеленчуци или доматен сос, това е страхотен обяд, който може да ви помогне в отслабването.

Зехтинът е добър за отслабване

Зехтинът е изключителна храна, най-доброто масло, което познаваме, но също като останалите мазнини е много калоричен. Минималната дневна доза масло е 10 грама, което е около 90 калории. Всеки, който иска да отслабне, трябва да се придържа към това правило. Не добавяйте зехтин към салатите си, казва кардиологът.

Сиренето е здравословна храна

Сиренето и кашкавалът са продукти с високо съдържание на мазнини, чието въздействие върху здравето до голяма степен зависи от суровината, от която са произведени (вида и произхода на млякото, отглеждането на животните, които дават мляко) и технологиите. Сиренето трябва да бъде намалено по време на отслабването, а в диетата трябва да се третира като заместител на мазнините. В някои дни предвиденото количество масло може да бъде заменено със същото количество сирене.

Трябва да пиете колкото се може повече вода

Нито една напитка, както и водата не трябва да се приема по време на хранене, казва докторът. Когато ядем и едновременно пием вода, ние несъзнателно ускоряваме приема на храна. Доказано е, че хората, които ядат твърде бързо, са склонни към напълняване.