НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако пръстите ви изтръпват, трябва да консумирате ленено семе!

Ако пръстите ви изтръпват, трябва да консумирате ленено семе!

0
Ако пръстите ви изтръпват, трябва да консумирате ленено семе!
Ако пръстите ви изтръпват, трябва да консумирате ленено семе!

След 50-годишна възраст майка ми започна да страда от изтръпване през нощта на пръстите на ръцете и краката. Познат лекар предположи, че това е свързано с кръвоносните съдове, а баба ми от един билкар на пазара, научи как да ги излекува.

“Който сее лен, ще пожъне злато”, казва една поговорка. По-рано не разбирах значението ѝ, но сега знам, че малките семена лен могат да укрепят здравето, което е по-скъпо от златото.

Очистване на кръвоносните съдове в домашни условия

Съвременните проучвания потвърждават, че лененото семе предотвратява и ефективно помага при лечението на заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, кожата, косата и стомашно-чревния тракт. То ще ви помогне и при изтръпване на пръстите на ръцете и краката.

Лененото семе съдържа омега-3 мастни киселини, нормализира кръвното налягане, предотвратява загубата на еластичност на артериите и почти на 75% намалява натрупания холестерол във вътрешните стени на артериите.

Влакната в лена, се свързват с холестерола в червата, като по този начин стимулират изхвърлянето му от тялото. Учените вярват, че този ефект е резултат от взаимно подсилващия ефект на омега-3 мастните киселини, диетичните фибри и лигнаните.

Всяко ленено семе е ценен природен концентрат, състоящ се от протеини, витамини, полиненаситени мастни киселини, лигнани и фибри. Използвайте цялата сила на “златните” семена, за да излекувате вашите кръвоносни съдове, като приложите следната рецепта.

Съставки:

1/3 чаша ленено семе

1 литър вода

Начин на приготвяне:

Вечер залейте семената с вода, кипнете ги и ги задръжте за 2 часа на водна баня.

На сутринта, след като семената са се накиснали, прецедете и изсипете в стъклен буркан с капак.

Трябва да получите приблизително 850 мл от течността, подобна на желе. Пийте общо 5 дни: 1/3 чаша сутрин на празен стомах и вечер преди хранене.

За да постигнете по-голям ефект, си струва да продължите консумацията на ленено семе 15 дни. След три месеца повторете курса. Това наистина помогна на майка ми.

Както виждате, всеки може да помогне на своите кръвоносни съдове, необходими са само малко търпение и желание. Резултатът няма да ви остави да чакате – не само ще се почувствате по-добре, но и ще изглеждате по-добре.

Вижте още: Чилито и неговите лечебни свойства за вашето тяло

Тушаро Джалаят: “Ако сте на възраст над 30 години, почистването на кръвоносните съдове е въпрос на оцеляване!” Не е необходимо да посещавате лекаря или аптеката за скъпи лекарства. За почистването на кръвоносните съдове, добре доказани природни средства са: чесън, лимон, мед и джинджифил.