НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимонът ще ви помогне да регулирате работата на червата!

Лимонът ще ви помогне да регулирате работата на червата!

0
Лимонът ще ви помогне да регулирате работата на червата!
Лимонът ще ви помогне да регулирате работата на червата!

За да регулирате работата на червата, да нормализирате нивото на холестерола и мазнините в организма, трябва да консумирате само 3 супени лъжици от това лекарство на ден. В допълнение, лимонът е необикновен лечебен плод.

Въпреки киселия си вкус, той има невероятната способност да алкализира тялото. Лимонът е много полезен.

Лимоновата кора съдържа D-лимонен, който има противоракови свойства и помага да се разтвoрят камъните в бъбреците и да се предотврати запушването на артериите. Ето защо, ние препоръчваме използването на лимонова кора, защото този плод сам по себе си има огромни ползи за здравето.

Съставки:

  • 10 лимона
  • вода

Начин на приготвяне:

Използвайте за предпочитане органични лимони в тази рецепта. Нарежете лимоните наполовина и направете вкусна лимонада. Използваните половинки не ги изхвърляйте.

Веднага ги измийте под течаща вода, за да отстраните остатъците сок и ги оставите да се отцедят от излишната вода. Когато изсъхнат, трябва да ги раздробите в блендер постепенно без вода.

Поставете кашата от лимонова кора в тава и я сложете във фурната на минимална температура, като постоянно разбърквате, така че да не загори на дъното.

Вижте още: Руска рецепта, която действа незабавно при разширени вени

Необходимо е вратата на фурната да бъде леко открехната, за да се контролира процеса по-добре и да не се препече. Когато кората изсъхне, я извадете от фурната и охладете.

Разбъркайте отново в блендер. Използвайте сито и съхранявайте полученото брашно в стъклен буркан с капак в хладилника.