НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трите най-добри средства за подхранване на стайните цветя

Трите най-добри средства за подхранване на стайните цветя

0
Трите най-добри средства за подхранване на стайните цветя
Трите най-добри средства за подхранване на стайните цветя

Вероятно всички домакини от време на време се замислят за това как да увеличат устойчивостта на своите цветя, как да удължат живота им и да им помогнат да станат големи, здрави и красиви. Малко хора обаче осъзнават, че не е необходимо да купуват скъпи препарати, за да поддържат растенията здрави. Средствата за подхранване на растенията вече се намират в къщата ви!

Тайната на привлекателна градина или домашна оранжерия е в правилния избор на подхранване на растенията.

Ще ви предложим 3, проверени и доказани начина, благодарение на които повече няма да се притеснявате за цветята и другите зелени растения.

1. Подхранване със захар
Почти всички растения обичат захарта. С увереност можем да кажем, че захарта е едно от най-добрите средства за подхранване на стайните и градински растения. Особено кактусите обичат захарта най-много, благодарение на което те се възпроизвеждат по-бързо, образуват пъпки и растат на височина.

Приложението е лесно: необходима ви е една чаена лъжичка захар (на саксия с приблизителен диаметър 10 см) разпръснете я по повърхността на земята. Положителеният резултат няма да отнеме много време!

2. Подхранване с аспирин
Аспиринът отдавна е известен с широкото си приложение в градинарството. Също така, откъснатите растения могат да издържат във вода по-дълго от обикновено. Аспиринът е идеален за подхранване! Оказва се, че напълно укрепва имунитета на домашните и градинските растения. За целта е необходимо да си приготвите разтвор за пръскане на зелените растения. Разтворете една таблетка аспирин в един литър вода и с готовата смес напръскайте листата.

3. Подхранване с бананова кора
Банановата кора, въпреки че не е разтворима във вода, също се използва за подхранване като добавка към почвата.

Изсушената и смляна бананова кора може да се постави върху дренажния слой и да се покрие с почва. Кората е много богата на фосфор и калий, което ще гарантира здравето на растенията и отличния им цъфтеж.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...