НАЧАЛО ЗДРАВЕ При болка в долната част на гърба, консумирайте това!

При болка в долната част на гърба, консумирайте това!

0
При болка в долната част на гърба, консумирайте това!
При болка в долната част на гърба, консумирайте това!

Имали ли сте някога остра болка в долната част на гърба и крайниците? Ако да, вероятно знаете за ишиаса. Това състояние засяга седалищния нерв и прави движението или ходенето почти невъзможно.

Важно е да се отбележи, че болката не изчезва, дори ако лежите цял ден в леглото. Тя не ви позволява да извършвате ежедневните си дейности, а някои засегнати дори не могат да се движат.

Първо, нека да разгледаме основната информация относно седалищния нерв.

Какво представлява ишиасът?

Седалищният нерв преминава от кръста към бедрата, задните части и краката. Това е най-дългият нерв в човешкото тяло и регулира всяко движение в тялото и вашата гъвкавост.

Всяко дразнене или възпаление на нерва причинява болка, парене, дърпане и изтръпване. Симптомите понякога са тежки и непоносими.

Как се лекува ишиасът?

Лекарите често предписват лекарства. Някои засегнати прибягват до стероидни противовъзпалителни инжекции, за да подобрят състоянието си. Физиотерапията също е опция, особено когато става въпрос за справяне със структурните проблеми и осигуряване на дългосрочни резултати.

Естествено средство за лечение на ишиас

Голям потенциал има едно средство на основата на куркума, чесън и мед. Тези мощни съставки могат да помогнат при лечението на силно възпаление и болка.

Оризовото и бадемовото мляко са натурални съставки, които правят това лекарство още по-силно. Доверете се на природата и опитайте този инструмент! Той намалява възпалението и ефективно облекчава болката.

Съставки:

  • 3 ч.л. куркума
  • 5 скилидки чесън
  • 1 чаша оризово / бадемово мляко
  • мед

Получаване:

Почистете и намачкайте чесъна. Добавете го заедно с куркумата в млякото. Разбъркайте добре и добавете мед за сладост.

Вижте още: Глутенова непоносимост и заболявания, които предизвиква глутенът

Приемайте по една супена лъжица два пъти дневно. Това обезболяващо средство също така ще ви помогне за предотвратяването и лечението на настинка, грип или главоболие.