НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!
Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Невероятното тропическо растение орхидея намери своето място и се установи на прозореца на много от нашите сънародници.

В родината си това цвете често живее по дърветата, прилепва корените си към релефната кора и се храни от тях. Но у дома тропическата красота няма къде да получи хранителни вещества, защото с течение на времето дървесният субстрат ги губи.

Но преди да се насочите директно към подхранването на растението, е важно да научите няколко основни принципа за този процес:

Първо, е необходимо да накиснете кореновата система на орхидеята във вода при стайна температура. Това трябва да се направи, за да избегнете по-нататъшни изгаряния на корените.

Прекомерно концентрирания разтвор може да доведе до смърт на цветето. Ето защо е важно да се погрижите за правилната доза на концентрата.

Преди да приготвите разтвора за подхранване, е необходимо водата да се филтрира и леко да се затопли. Температурата на течността трябва да е малко над стайната.

Много бавно потопете орхидеята в разтвора, внимателно дръжте субстрата с ръцете си, така че да не падне от саксията по време на подхранването.

Тор за орхидеи

Сега можете безопасно да продължите с приготвянето на витаминозния коктейл за орхидеи. На 3 литра течност се нуждаете от следните съставки:

Съставки:

4 таблетки янтарна киселина

1 ампула глюкоза

1 ампула витамин В1

1 ампула витамин РР

1 ампула витамин С

1 ампула витамин В6

1 ампула витамин В12

8 капки епин

Вижте още: Стъклените бутилки в ролята на декорация за дома: Супер идеи!

Приготвяне:

Първо, трябва да затоплите водата и да разтворите таблетките янтърна киселина в течността (веществото няма да се разтвори в студена вода).

След това добавете всички други съставки към течността с янтърна киселина.

Подхранването на орхидеите с този витаминозен коктейл е необходимо да се прави на всеки 3-4 поливания на растенията с чиста вода. С помощта на тази проста схема можете да се сдобиете със цъфтяща орхидея в рамките на един месец.