НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 7 типа мъже, от които трябва да стоите настрана!

7 типа мъже, от които трябва да стоите настрана!

0
7 типа мъже, от които трябва да стоите настрана!
7 типа мъже, от които трябва да стоите настрана!

Има мъже, които от самото си детство са склонни към насилие. Те не могат да бъдат променени, не можете да ги излекувате с любов и грижа. При среща с тях не ви очаква нищо добро.

Те се присмиват и унижават другите, за да компенсират собствените си недостатъци. Така те комуникират и живеят. С целия си блясък те се проявяват обикновено след брака.

Ето 7 знака, че вашият съпруг или приятел е морален изнасилвач:

1) Той пренебрегва личните граници.

Такъв човек влиза, без да чука в чужда стая, без разрешение взима чужди вещи, забранява на членове от домакинството да затварят вратата, като казва нещо от рода на: “Защо вратата е затворена? Имате нещо, което криете от мен?”.

Той не се интересува от вашето мнение по даден въпрос. Поради неудовлетворението си той ще се подиграе с думите: “О, колко сме нежни!”. В резултат на това вие винаги сте виновни.

2) Той е жесток и груб към животните и децата.

Запомнете: начинът, по който даден човек се държи към слаби и беззащитни същества, показва неговата същност. Нетърпимостта към децата и животните може да се изрази в коментари като “ние трябва да бием тези деца до посиняване, за да се знае кой е главата на семейството!”, “Аз бих убил всички тези гадни псета!”. Такива думи трябва да ви предупредят.

3) Той не се интересува от вашите чувства, желания и искания.

Не се опитвайте да обясните на такива мъже колко ви е болезнено, неприятно, страшно. Никоя ваша дума няма да ги изплаши. Молитвите и сълзите ви няма да ги трогнат. В отговор ще чуете безразличното: “Стига!”, “Не се напрягай!”.

Ще бъдете обвинени в прекомерна чувствителност и ще ви изкарат истерични или страхливи. Ако всичките ви разговори минават през този сценарий, бягайте от този съпруг на далеч.

4) Винаги ви критикува.

Такъв човек или съпруг постоянно ви напомня за паласките около ханша, бръчките по лицето, за възрастта.

И не сте възпитали децата правилно ( “На това ли си ги научила? Те са като маймуни!”), никога не сте облечени, както трябва ( “Какво си се облякла като проститутка?!”) и не се държите уместно (“По-добре да не си беше отваряла устата!”).

5) Той ви изолира от другите хора.

Той е много ревнив човек, неговата ревност се простира и към вашите близки. Винаги се извинявате, че не му обръщате достатъчно внимание. Постоянно ви пита: “Защо ходиш на тези танци? По-добре да беше ми отделила време” .

Той обижда и критикува всички ваши близки, приятели и познати, които не обича, забранява ви да общувате с определени хора.

6) Той се стреми да ви контролира.

Нищо от него не може да бъде скрито, той се стреми да бъде наясно с всичко, което се случва,  интересува се от това къде, кога и с кого сте били. Той държи семейния бюджет в ръцете си, трябва да съобщавате за всяка покупка, дори и за тоалетната хартия, за която трябва да поискате пари предварително.

Такива мъже ще ви принудят да се движите бързо, да напуснете работа, да имате деца, не са особено заинтересовани от плановете ви за живота.

Вижте още: 14 правила за облеклото, които трябва да знаете

7) Той настоява, че ви обича.

Ето защо не смеете да се откажете от него. Той ви убеждава, че всичкото унижение, всичките отровни думи, всичките опити да ви контролира и ревнува – всичко е от изключителната му любов към вас. Той ви обижда, защото не сте безразлични към него и така показва своята загриженост!

Той манипулира най-свещеното понятие “любов” и искрено вярва, че ще му бъде простено за всичко това! Оправдава се, че се грижи за вас и че това е за ваше добро.