НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?

Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?

0
Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?
Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?

Тези хора са навсякъде около нас – те изсмукват цялата ни положителна енергия, подхранвайки безмилостния си негативен глад. След общуване с тях, оставаме изтощени, изсмукани и нещастни. Как да се дистанцирате от тях, ще поговорим днес.

Както и да ги наречете – енергийни вампири, пиявици или просто нещастни и негативни хора – те не са толкова безопасни, колкото изглеждат.

Енергийните вампири са хора, които:

  • Преминават и нарушават собствените граници на другите;
  • Са извънредно драматични, правейки от мухата слон;
  • Са изключително критични, намирайки вина във всичко и всеки;
  • Никога не се съгласяват с нищо и никой няма техния вкус;
  • Не са съгласни с другите, дори и в дребните неща;
  • Непрестанно изискват и са настойчиви;
  • Са негативни, чиято чаша винаги е наполовина празна;
  • Не поемат отговорност, обвинявайки всички, освен себе си.

Няма причина да се занимавате в техните проблеми. Ето три съвета, които да ви помогнат да се справите с тези, които ви унищожават:

1) Научете се да ги разпознавате.

Отрицателният характер на енергийните вампири не винаги е очевиден на първа среща. Първоначално комуникацията с тях може да бъде очарователна. Слушате с интерес техните разкази и клюки, изненадани сте от драматичния инстинкт и способността да привличат вниманието към себе си.

Скоро обаче започвате да разбирате, че нещо не е наред. Не пренебрегвайте тези чувства. Обърнете внимание на умствените и физическите си реакции след тези срещи.

Ако се оплаквате от загуба на енергия, главоболие, раздразнителност, тъга, объркване в главата или негативност, енергичният вампир вероятно е бил близо до вас.

2) Ограничете комуникацията с тях.

След като разпознаете енергийния вампир, ограничете времето, което прекарвате с него. Ако не можете напълно да се оттеглите, в случай на член от семейството или колега, поставете граници.

Хора, които са прекалено натрапчиви или драматични, в крайна сметка крадат голяма част от времето ви, за да изслушате техните проблеми. За да ги избегнете, започнете разговора по този начин: „Имам само няколко минути, преди да ….“ Когато това време свърши, приключете разговора.

3) Не се впрягайте.

Дори ако можете да помогнете в решаването на проблемите им, не го правете. Хронично негативните хора или ще устоят на намесата ви, или ще създадат нови проблеми, които да “решите”. И всичко това е, за да продължат да изсмукват енергията ви.

Истината е, че дори най-добрите психотерапевти не могат да им помогнат. Следователно, най-добрата стратегия да се предпазите, е, като поставите ясни граници.

Избягвайте онези, които постоянно твърдят, че се нуждаят от вашето ръководство. Вместо това кажете нещо от рода на: “Сигурен съм, че можеш сам да разрешиш този проблем”. Не е нужно да сте груби – можете да сте твърди, без да губите доброта и съчувствие.

Вижте още: Характера на личността си личи по недоизпитото кафе и хаоса у дома

В наше време положителната енергия е ценен ресурс. Така че не се оставяйте да ви я крадат. Заобиколете се с положителни хора, които ви правят здрави и енергични.

Както казва Хелън Келер: “Дръжте лицето си на слънце и няма да видите сянка”.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...