НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 7 етапа на любовта, които със сигурност трябва да знаете

7 етапа на любовта, които със сигурност трябва да знаете

0
7 етапа на любовта, които със сигурност трябва да знаете
7 етапа на любовта, които със сигурност трябва да знаете

Избираме сами своя съпруг или своята съпруга. Съответно, за да се почувстваме истински влюбени в семейния живот, трябва да познаваме другия, да му бъдем приятел и чак след това да започнем да го обичаме. Много хора фалшиво бъркат любовта с първия период на влюбването.

В края на краищата, веднага щом розовите очила на романтиката паднат, партньорите са изправени пред първите трудности и първите тестове на връзката им. Някои хора за съжаление точно в този момент си мислят, че любовта е преминала.

Предаността и търпението са основните качества на любовта. Ако решите, че във връзката ви “любовта ви се е изчерпала”, бъдете сигурни, че още не е започнала.

Тези 7 етапа на взаимоотношенията ще ви покажат защо истинската любов и истинските взаимоотношения идват с времето:

1) Етапът на влюбването

Периодът на влюбване трае около 18 месеца. Мъжете и жените, когато се влюбят един в друг, развиват хормони в тялото, които ги карат да виждат света с по-ярки цветове. През този период всички те изглеждат впечатлени от партньора си. Те се чувстват така сякаш са опиянени.

В този период не би трябвало да се правят съдбоносни решения, защото последиците от тях рано или късно, ще настъпят.

2) Етапът на свръх насищане

През този период започвате да гледате трезво на вашите взаимоотношения и на вашия партньор, морето от чувства спира, постепенно свиквате един с друг. В последствие се променя и поведението ви – започвате да се държите по-спокойно и по-естествено.

3) Етапът на отвращението

Етапът на отвращение не може да бъде избегнат в нито една продължителна връзка. За този период са характерни караниците и изтъкването на недостатъците на другия. Струва ви се, че най-лесният начин да избегнете всичко това е раздялата или разводът. След раздялата скоро влизате отново в етапа на влюбване с друг човек и отново преминавате всички етапи, докато не стигнете до етапа на отвращение и не срещнете следващия си партньор.

4) Етапът на търпение

На този етап партньорите придобиват мъдрост. Споровете вече не са толкова драматични, защото и двамата знаят, че кавгата приключва и връзката трябва да продължи. Ако и двамата правят всичко, за да развият търпение, мъдростта ще дойде с течение на времето. Това е законът.

5) Етапът на почит и уважение

Това е първият етап от истинската любов, защото преди него любовта все още не е истинска. Партньорите започват да разбират своите отговорности, като не мислят какво трябва да направи другия партньор, а какво могат да направят и да дадат на любимия си.

6) Етапът на приятелство

През този период партньорите стават много близки помежду си. Те се доверяват един на друг като на най-близките си приятели. Етапът на приятелство отваря пътя към истинската любов.

Вижте още: Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?

7) Етапът на истинската любов

Истинската любов трае дълго време, преминавайки през сложни житейски ситуации. Истинската любов не е нещо, което внезапно пада от небето, както мнозина вярват. За истинската любов, човек се бори, отказвайки се от егоизма и предразсъдъците.