НАЧАЛО ЗДРАВЕ Kитайска билка убива 90% от раковите клетки на гърдата за 16 часа

Kитайска билка убива 90% от раковите клетки на гърдата за 16 часа

0
Kитайска билка убива 90% от раковите клетки на гърдата за 16 часа
Kитайска билка убива 90% от раковите клетки на гърдата за 16 часа

Kитайска билка, която убива 90% от раковите клетки на гърдата за 16 часа

След като баща ми почина от рак на пикочния мехур, моята 95-годишна леля също беше диагностицирана с друг вид рак. Много членове от моето семейство вече са на повече от 100 години. Всички знаехме, че ракът на баща ми не се дължи на нездравословен живот. Той е бил изложен на токсини по време на службата си през Втората световна война, както и по време на работата си в компания, наета от правителството да произвежда високотехнологични оръжия години по-късно. Знаехме и тъжната истина, че никой не може да предвиди бъдещето.

Когато разбрах, че моята 95-годишна леля е избрала химията и радиацията, помолих моята овдовяла наскоро майка да върне здравия разум на леля ни. – Знаеш ли, че химиотерапията убива повече от рака? – попитах майка си. Майка ми въздъхна. – Ще се опитам – каза тя.

Леля ми умря. Оттогава не вярвам в западната медицина.  Виждаме, че жените крачат всяка година в градовете в Америка с розови лентички, като търсят лечение от западната медицина. Изследванията обаче вече доказват, че леснодостъпна китайска билка може да спре рака.

Д-р Лай, преди много години, обяви, че обикновеният пелин, общодостъпно растение, бързо унищожава раковите клетки на гърдата. Това беше обявено в статия на Ричард Хил и публикувано от Орегонската издателска компания през 2001 г. През 2006 г. Лай и неговите колеги от Университета на Вашингтон показват, че основният активен агент в пелина, наречен артемизинин, може да спре растежа на раковите клетки, свързващи се с трансферина. Те обясняват, че раковите клетки съдържат повече желязо, отколкото здравите клетки.

В лабораторията, раковите клетки са изкуствено индуцирани при плъховете. След това конюгатът на артемизинин-трансферин се вкарва в половината от изследваните плъхове. Изследователите установяват, че след третирането плъховете показват значително по-малко ракови клетки. Резултатите от спирането на рака били бързи и около половината от третираните плъхове се възстановяват значително. Това проучване е публикувано и в списания като “Женско здраве”.

Има няколко разновидности на пелина. Използваният в китайската медицина се нарича Artemisia annua или Цин Хао. Обикновено се използва цъфтящата част. Тази трева е доста висока.

През 2008 г. в списание “Тенденции във Фармацевтичната наука”, изследователите отбелязват, че въпреки факта, че “пелинът”, разбира се, вече е напълно признат от западните учени като притежаващ много преимущества, той не се регулира от Агенцията за контрол на храните и лекарствата. Той е леснодостъпен без рецепта и лекарско назначение. Може да бъде закупен от всеки, който решава да поеме отговорност за здравето си. Фармацевтичната индустрия зависи от нашите убеждения, че сме зависими от нейната технология, за да оцелеем от заплахи като страха от рак. Независимо от това, индустрията е заплашена точно сега, знаейки, че обществеността може да разбере, че евтините и леснодостъпни лекарства, като пелин, могат да преборят силата й.

В семейството ми няма раково болни. Но ако се изправя срещу тази болест утре, ще считам химията и радиацията на западната медицина само за една от многото възможности, които са на разположение. Бих си помислил, че пелинът също може да бъде опция. Що се отнася до точната доза, бих попитал лекар, който е добре запознат с древната китайска медицина. Китайската медицина съществува хиляди години преди западната медицина, която започва с гърците и египтяните. Съжалявам, че покойната ми леля не узна за това.