НАЧАЛО ЗДРАВЕ Акупресура на помощ при гадене и дискомфорт! Вижте как тук!

Акупресура на помощ при гадене и дискомфорт! Вижте как тук!

0
Акупресура на помощ при гадене и дискомфорт! Вижте как тук!
Акупресура на помощ при гадене и дискомфорт! Вижте как тук!

Акупресура, която може да си приложите само в неприятни моменти. Вероятно помните ситуация, в която сте изпитвали непоносимо гадене, но не сте имали никакви медикаменти наблизо, за да смекчите дискомфорта. Добрата новина е, че не се нуждаете от медицина, защото акупресурата може да свърши същата работа, без да наврежда тялото ви с химия.

Какво е акупресура?

Акупресурата е терапия, развита още преди 5,000, като важна част от азиатската и по-специално китайската медицина. Служи си с прецизно поставяне на пръстите и натиск върху специфична точка по тялото. Тези точки следват специални канали, познати още като меридиани – същите, които се използват за акупунктура.

Трябва да се подчертае, че съществуването на енергията „чи” и меридианите е поставено под съмнение от много западни учени. Според тяхното скептично виждане, какъвто и да е лечебен ефект от акупунктурата или акупресурата не е поради промяната на едва доловима енергия, преминаваща през невидими меридиани, а по-скоро на същия голям физически ефект, който се случва по време на какъвто и да е масаж, включително на релаксация на мускулите и подобрено кръвообръщание.

В какви състояние може да се използва акупресура?

За векове, китайците са използвали акупресурата като терапия за красота, за подсилване на мускулите и подобряване на кръвообръщението, особено на лицевите мускули. Това може да подобри състоянието и изгледа на кожата, намалявайки бръчките и отпуснатостта на лицето без лекарства, козметика или оперции, въпреки че са необходими медицински проверки, за да се докаже това.

Точките при акупресурата усилват възбудата, намаляват сексуалното напрежение и многократно са помагали при облекчаване на сексуалната дисфункция, включително безплодие, намалено сексуално желание, преждевременна еякулация и импотентност.

Терапията с акупресура може да се използва за намаляне на болката, на напрежението в мускулите, за подобрване на циркулацията и за дълбока релаксация. Често се извършва от професионален масажист или терапист, но също може да бъде научена като техника , която човек сам да си прилага.

Човек може да бъде обучен в разнообразни методи и формули, чрез които сам да си прилага тази техника за специфични състояния. Това включва повдигане и гадене, морска болест, главоболие, болки във врата и гърба, както и хронична умора, умсвен и емоционален стрес, дори възстановяване от пристрастяване и други разстройства.

Така че ако се чувствате зле, поради настинка или махмурлук, тогава натиснете точката във вътрешната част на ръката, точно под дланта. Този натиск би трябвало да попречи на повдигането и позива за повръщане.

Намерете това място, натиснете го с палец или показалец. Стимулирайки го, вие изпращате сигнал на мозъка си и тялото ви започва да изпраща определени стимуланти като серотонин, допамин и ендорфини. Те ще променят състоянието ви, така че да не чувствате гадене и да нямате позив за повръщане.