НАЧАЛО ЗДРАВЕ Английската сол има най-различни приложения – вижте ги тук!

Английската сол има най-различни приложения – вижте ги тук!

Английската сол има най-различни приложения - вижте ги тук!
Английската сол има най-различни приложения - вижте ги тук!

Английската сол – какво представлява?

Тя представлява магнезиев сулфат, който спомага за доброто здраве по много начини. Липсата на магнезий, който спомага за регулирането на дейността на повече от 300 ензими в тялото, може да допринесе за балансирането на кръвното налягане, проблеми със сърцето и други здравословни проблеми.

Със сигурност повечето от вас не са си правили баня с английска сол. Искрено ви препоръчваме да опитате! Защо? Защото има много ползи. Отговорите на този въпрос може да прочетете по-надолу.

Английска сол за тялото

  1. Регулира кръвната захар.

По-високите нива на магнезий в тялото правят сърцето здраво, като подобряват циркулацията и намалят високото кръвно налягане. Магнезият е необходим за поддържането на нивата на калций в кръвта, което подобрява функцията на нервите. Знае се, че сулфатите не се абсорбират лесно чрез храната, която ядем, но се абсорбират чрез кожата. Те стимулират панкреаса да произвежда ензими, спомагащи храносмилателната система и асистират в детоксикацията на тялото.

  1. Предлага добро пречистване на тялото

Английската сол може да спомогне в елиминирането на токсини и тежки метали в тялото. Магнезия в тази сол е необходим за клетките. Също спомага за пречистването на тялото от замърсителите в околната среда, които може да са причина за недоброто физически състояние на човека.

Детоксикираща баня: За да се насладите на релаксираща детокс баня, разбъркайте 1 или 2 чаши Англииска сол във вана, пълна с топла вода и се накиснете за 10 до 15 минути, две или три пъти в седмицата.

  1. Търкане и почистване на тялото

След като сте си взели душ, потъркайте кожата си с английска сол с кръгови движения. Премахва мъртвите клетки от кожата и я прави мека и гладка.

  1. Премахва кашлица и настинка

2

Вземети гореща вана с английска сол, когато почувствате, че не се чувствате добре и сте настинали. Това ще помогне на тялото да се пребори с настинката и да се възстанови по-бързо.

  1. Премахва лошата миризма от краката

Сложете краката си в топла вода с английска сол, за да се отървете от миризмата, болката и оттеклите крака. Правете го за 15-20 минути, като това ще подобри кръвообращението, ще намали болката и възпалението и ще омекоти кожата.

  1. Бързо премахва загорели следи по съдовете за готвене

Изморени сте от трудното измиване на загоряла манджа? Натъркайте съдовете си с няколко лъжички английска сол, малко сапун и гореща вода, за да премахнете всяка мръсотия и петно бързо и лесно.

7. Пази градинските растения здрави

Добавете 1-2 лъжици английска сол на 4 литра вода, за да подхраните растенията си. Може и да впръскате няколко лъжички от солта и в основата им. Това ще увеличи продукцията.