НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чудната сила на куркумата! Вижте как може да ви помогне!

Чудната сила на куркумата! Вижте как може да ви помогне!

0
Чудната сила на куркумата! Вижте как може да ви помогне!
Чудната сила на куркумата! Вижте как може да ви помогне!

Чудната полза на куркумата ще ви остави удивени колко добра е тя за организма ни!

Докато доктор Каролин Андерсън е правела проучване в различните литературни източници относно превенция на рака и лечение, тя открила статистика, която я удивила. Източните индианци е малко вероятно да развият рак. Всъщност, разликата в числата е зашеметяваща. Съотношенията са както следва:

Източните индианци имат 1/5 колкото болните от рак на гърдата в Северна Америка на същата възраст!

Имат 1/8 от болните от рак на дробовете в Северна Америка на същата възраст!

Имат 1/9 от болните от рак на дебелото черво в Северна Америка на същата възраст!

Имат 1/50 от болните от рак на простата!

Това не е просто случайност. И предвид факта, че индианците е по-вероятно да са изложени на канцерогени в средата,  в която са отколко ние в Запада, това е още по-изненадващо!

Вашият въпрос е „Каква може да е причината за тази огромна разлика в нивата на рак?”

Доктор Андерсън предлага три отговора на този въпрос:

  1. Куркумата е съставка, която прави чудеса.

Ако може да изреди трите причини по ред на заслуги, победителят ще е чудната подправка – куркумата. Тя е жълта пудра, направена от корени на източно индианско растение, което е един от компонентите на жълтото къри.

Противовъзпалителните качества на куркумата са наистина мощни. Всъщност нито една подправка не е толкова ефективна колкото нея. Молекулата в куркумата е отговорна за този ефект е куркумина. Скорошни проучвания откриват, че куркумина забранява развитието на много видове рак като например на дебелото черво, простата, гърдите и мозъка. Както и пречи на растежа на нови кръвни съдове, които биха могли да подхранят тумора.

  1. Учените не трябва да пренебрегват това лекарство.

Куркумата се е използвала в Индиа, Китай и Средния Изток за повече от две хилядолетия. Чудно, но факт!

Професор Bharat Aggarwal  от M.D. Anderson Cancer Center в Houston, Texas, е първият, който демонстрира силата на куркумина срещу раковите клетки. През 2005 той доказва невероятние ефект на тази съставка върху рака на гърдата, инжектирани върху мишки, дори когато тези тумори вече не са реагирали на химиотерапия. При тези мишки, само приема на редовна доза куркумин намалила разпространяването на метастазите.

Странното тук е, че неговото проучване не представлявало интерес за неговите колеги, занимаващи се в областта на онкологията в този център. Те считали, че тези експерименти не са нещо, което представлява и заслужава сериозен интерес

Когато той отново представил своето проучване, но наричал куркумина „новото лекарство”, неговите колеги му обърнали по-голямо внимание. Били учудени и всички искали да узнаят за това ново „чудно лекарство”.

Би било добре всички ние да ядем от него, но въпросът е колко често и как?

  1. Увеличаване на противовъзпалителните ползи на куркумата

Важна е комбинацията на храни, за да се подсили тяхната полза. Сякаш приема на куркумата само по себе си или във форма на капсула, много слабо се абсорбира от червата. Ако куркумата не се смесва с пипер или джинджифил – както в кърито, не би преминал червата. Пиперът увеличава абсорбацията на куркума с 2000%. В идеалният случай, може да бъде разтворена в зехтин.

Ето я и чудната формула:

Смесете ¼ чаена лъжичка куркума с ½ чаена лъжичка зехтин и щипка черен пипер.

Добавете това в супи, дресинг за салати, зеленчуци или сготвени меса. Удоволствайте се, докато приготвяте този уникален микс!

Колко често да се консумира? Колкото можете по-често е идеалният отговор.