НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 12 съвета за живота, които баба ми каза, преди да умре

12 съвета за живота, които баба ми каза, преди да умре

0
12 съвета за живота, които баба ми каза, преди да умре
12 съвета за живота, които баба ми каза, преди да умре

По-добре е, когато погледнем назад в живота, да си кажем: “Не мога да повярвам, че го направих”, отколкото: “Искаше ми се да направя това!”

Когато баба ми Зелда почина на възраст от 90 години, тя ми остави кутия с различни предмети в дома си, защото знаеше, че аз ще запазя тези неща. Сред тях намерих стария ѝ кожен дневник, който тя наричаше дневник – вдъхновение.

През втората половина от живота си тя използваше този дневник за представяне на идеи, мисли, цитати, текстове и всичко, което я вдъхновяваше. Докато растях, тя ми четеше извадки от дневника си, слушах и задавах въпроси. Това, което съм сега, има огромна заслуга баба ми. Тя ме научи на мъдрост, любов и доброта, когато бях млада.

Искам да споделя с вас някои от тези вдъхновяващи цитати. Направих всичко възможно, за да опиша накратко съдържанието на дневника в 12 параграфа. Насладете им се.

1) Вдишайте бъдещето, издишайте миналото.

Независимо от това къде сте или какво преживявате, винаги вярвайте, че има светлина в края на тунела. Никога не очаквайте и не предполагайте. Просто вършете най-доброто, дръжте под контрол това, което можете да управлявате, а след това нека бъде това, което се случи. След като направите това, което можете, ще получите това, което искате. Бъдете готови за следващата стъпка, за да постигнете целта си.

2) Животът може да бъде семпъл.

Само се съсредоточете върху едно нещо. Не е необходимо да правите всичко наведнъж. Вдишайте, живейте за момента и направете всичко възможно да сбъднете вашите мечти. Това, което влагате в живота, се връща към вас с още по-голяма сила.

3) Нека другите ви приемат такива, каквито сте или изобщо не ви приемат.

Говорете истината, дори ако гласът ви трепери. Когато сте искрени, споделяте любовта си със света и го променяте. Така, че се уверете се, че сте на правилния път и не очаквайте всички да ви подкрепят, особено ако те са поели различна посока от вашата.

4) Не сте същия, който бяхте преди, и това е нормално.

Вие сте били обидени; вие сте изпитали много възходи и падения, които са ви направили това, което сте днес. С течение на годините е имало толкова много неща, които са променяли гледната ви точка, научили сте уроци и се е променил вашия вътрешен свят. Някои хора ще ви кажат, че сте се променили. Отговорете им: “Разбира се, аз се промених. Това е животът. Но все още съм същият човек, но сега съм много по-силен. ”

5) Всичко, което се случва, ви помага да се развивате, дори и да е трудно да го разберете в момента.

Обстоятелствата ще ви ръководят, ще ви поправят и ще подобрят целия ви живот. И така, каквото и да правите, не губете надежда. Вярвайте, че това не е краят на вашата история и че в крайна сметка можете да се измъкнете от всяка ситуация.

6) Не се стремете да бъдете богати, а се стремете да бъдете щастливи.

Постепенно ще осъзнавате смисъла на нещата, не само цената им. В крайна сметка ще разберете, че най-добрите дни са дните, когато не е нужно да правите нещо необичайно или специално, за да се усмихвате и да сте щастливи. Изживейте всеки момент от живота си и се чувствайте благодарни за това, което имате. Това е истинското щастие.

7) Отнасяйте се към всичко с позитивизъм.

Вие сте нещастни и страдате не поради обстоятелствата, а поради вашето отношение към тях. Усмихнете се на всички онези, които са се опитвали да ви наранят, покажете им, че тяхното мнение не ви интересува.

8) Обърнете внимание на тези, които не са ви безразлични.

Понякога, когато любимият ви каже: “Добре съм,” той иска да го погледнете в очите, да го прегърнете здраво и да му кажете: “Знам, че не е така”. Може да мислите, че има хора, които се сещат за вас само, когато имат нужда от вас. Не се обезсърчавайте. Напротив, чувствайте се полезни и необходими. Вие сте за тях като фар в морето: осветявате пътя им, когато в техния живот има тъмнина.

9) Понякога трябва да позволите на човек да си отиде, за да може да се промени.

Просто го освободете, дори и да е много трудно. Само така той ще се научи. Това ще му помогне да стане успешен човек.

10) Понякога получаването на желаните резултати означава загуба на хора, които не ви подкрепят.

По този начин освобождавате място за тези, които могат да ви научат на нещо ново и да подобрят вашите качества. Това се случва постепенно, докато растете. Вие ще узнаете кой сте и какво искате, и тогава ще разберете, че хората, с които винаги сте общували, не са в крак с темпото на вашето развитие. Ще имате чудесни спомени за взаимоотношенията с тези хора, но ще трябва да продължите.

11) По-добре е да се обърнете назад в живота и да си кажете: “Не мога да повярвам, че го направих”, отколкото: “Как бих искал да го направя”.

Хората винаги ще ви съдят. Не се опитвайте да угодите на всички. Живейте живота си, вдъхновете себе си. Правете това, което ви харесва, и се движете в посоката, в която сърцето ви казва. Обичайте себе си достатъчно и имайте добро самочувствие.

Вижте още: Доказано от физиката: твоите мисли формират съдбата!

12) Ако не можете да свършите нещо, тогава е време да започнете нещо ново.

Приемете, че от време на време трябва да се проваляте. Така се учите. Най-силните хора са тези, които искрено признават неуспехите и обстоятелствата. Това са хора, които се борят с най-жестоките битки. Те се усмихват, защото са решили, че няма да позволят на нещо да ги повали. По този начин силните хора започват нов етап от живота си.