НАЧАЛО ЗДРАВЕ 9 вида болка, причинени от емоция, а не от болест

9 вида болка, причинени от емоция, а не от болест

0
9 вида болка, причинени от емоция, а не от болест
9 вида болка, причинени от емоция, а не от болест

9 вида болка, причинени от емоция, а не от болест

Тялото и умът са тясно свързани, така че вашите чувства и преживявания могат значително да повлияят на работата на вашето тяло. Когато се сблъскате с емоционални проблеми, те се проявяват под формата на физическа болка, пише APost.

Тези болки обикновено са причинени от определени видове емоционални травми.

1. Болка в лактите

Болката в лактите често се проявява като усещане за тежест и дискомфорт, когато се опитвате да сгънете или протегнете ръцете си. Най-вероятно се притеснявате твърде често. Трябва да се съгласите с факта, че не винаги можете да контролирате живота и да престанете да се тревожите за дреболии.

2. Главоболие

Главоболието най-често е причинено от стрес. Болката може да се появи веднага, както и след няколко часа след емоционален шок.

3. Болка в ръцете

Болят ви ръцете? Това може да се дължи на факта, че по някаква причина не се сближавате с други хора. За да избегнете това, опитайте се да намерите време да говорите с колеги или да се срещате хора с подобни интереси.

4. Болка в областта на врата

Болката в шията често е причинена от постоянно напрежение и разочарование. Хората с такъв тип болка може да имат затруднения с прошката или доверието. За да спрете болката, опитайте да разберете, че няма идеални хора и че най-важното нещо в живота е любовта на близките ви.

5. Болка в коленете

Ако коленете ви болят, най-вероятно сте твърде уверени в себе си. Егоцентризмът може да бъде толкова болезнен, колкото прекомерната скромност. Опитайте се да слезете на земята и да бъдете по-добри към другите.

6. Болка в рамото

Болката в рамото обикновено е знак, че изпитвате някаква емоционална тежест. Разберете проблема, не носете това “бреме” сам и напрежението в мускулите ще премине.

7. Болка в долната част на гърба

Когато се притеснявате за финансови проблеми, може да откриете, че долната част на гърба ви започва да боли. Особено осезаемо е, когато ходите или седите.

8. Болка в бедрото

Тази болка е знак, че прекарате твърде много време на едно място. Опитайте се да вземате решения въз основа на вашите желания, а не на вашите страхове и ограничения и да приемате предизвикателствата, а не да ги избягвате.

9. Болка в горната част на гърба

Хората, без достатъчно емоционална подкрепа могат да усещат напрежение и болка в горната част на гърба. Това е знак, че може би трябва да се обадите на приятелите си или да се съсредоточите върху личния си живот.

Много хора не разбират, че тези болки могат да бъдат причинени от психологически проблеми. Ако вие или любим човек страдате от тези симптоми не посягайте към хапчетата, а помислете какво ви тревожи.