НАЧАЛО ЗДРАВЕ Супата, която приготвяха нашите баби отново стана хит

Супата, която приготвяха нашите баби отново стана хит

0
Супата, която приготвяха нашите баби отново стана хит
Супата, която приготвяха нашите баби отново стана хит

Спомняте ли си супата, която баба ви е приготвяла всеки ден? Без значение колко пъти се опитвате да направите такава супа, тя никога не се получава същата.

Ето каква е тайната: Баба ви е слагала в супата пилешки или телешки кости.

Супата от кости е естествен антибиотик. Тя е пълна с хранителни вещества и лекува много заболявания.

Рецептата е мног лесна: Поставете кости в тенджера с много вода и сложете да се вари, след известно време добавете моркови и целина, пащърнак и лук. След това добавете фиде и подправки.

Една купа от тази супа предпазва целия организъм и увеличава имунитета, както и увеличава приема на минерали.

Домашната костна супа е пълна с хранителни вещества, които липсват в днешната модерна диета. Тази проста супа изобилства с минерали като калций, фосфор, магнезий и калий и то в количества, които тялото ви може лесно да абсорбира.

Д-р Ейми Майърс, специалист по автоимунни заболявания, препоръчва тази супа при пациенти, страдащи от синдром на раздразненото черво.

“Желатинът предпазва и лекува лигавиците на храносмилателния тракт и подпомага храносмилането на хранителните вещества. Тези аминокиселини са важни за здрав стомах и добро храносмилане.”

Лекува възпалението

Какво общо има между отока на ставите и автоимунните заболявания? Те често са резултат от възпаление, причинено от стреса и нездравословното хранене.

“Супата от кости съдържа хондроитин сулфат и глюкозамин, съединения, които облекчават възпалението, артрита и болката в ставите. Глицин – аминокиселина, открита в костите, може да бъде много успокояваща”, казва Майърс.

Гарантиран по-добър външен вид

Супата от кости съдържа колаген и протеин, които образуват желатин по време на готвене. Костният желатин допринася за здрава кожа, коса и нокти.