НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако страдате от хипертония, изпробвайте тази рецепта

Ако страдате от хипертония, изпробвайте тази рецепта

0
Ако страдате от хипертония, изпробвайте тази рецепта
Ако страдате от хипертония, изпробвайте тази рецепта

Много хора страдат от хипертония. Те ходят на лекар в продължение на години, приемат медикаменти, а много от тях дори не са наясно за съществуването на една семпла, но много ефективна рецепта от народната медицина, която може да понижи кръвното налягане до нормални показатели в продължение на поне няколко години.

Пригответе лечебна отвара по следния начин: залейте с 1 литър студена вода 5 супени лъжици борови иглички и по 2 супени лъжици плодове на шипка и лукови обелки, кипнете и гответе на слаб огън под капак в продължение на 10 минути.

Оставете отварата да се накисне, след това я прецедете и ако е необходимо добавете малко вряща вода – така че отварата да бъде точно 1 литър. Разделете по равно на няколко порции и пийте в продължение на 2 дни, след което пригответе нова порция отвара. Продължителността на лечението е 4 месеца.

Вижте още: Чесънът ще помогне на здравето ви, включително ако е пържен

През първите няколко години го провеждайте редовно, а след това – само ако е необходимо. Подобрението може да се появи след една седмица, а месец по-късно може да започнете постепенно да спирате лекарствата за кръвно. Между другото, отварата от борови иглички почиства червата и черния дроб, а също така има и диуретичен ефект.