НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма забравят да ви кажат

Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма забравят да ви кажат

0
Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма забравят да ви кажат
Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма забравят да ви кажат

Всички собственици на ПВЦ дограма заслужават да знаят тези трикове.

Спомняте си как по-рано, с началото на студения сезон, трябваше да уплътняваме прозорците? За щастие, тази неприятна задача може да бъде оставена в миналото чрез монтирането на ПВЦ прозорци.

Но често монтажниците, след като са направили най-важното, забравят да кажат на щастливите собственици на нови прозорци две важни неща.

1. Необходимо е редовно да се смазват всички подвижни части. Процедурата трябва да се прави 1-2 пъти в годината, като се използва обичайното моторно масло.

2. При смяна на сезоните прозорците трябва да се регулират от летен на зимен режим и обратно.

Как да регулирате прозорците
Почти всички модерни конструкции могат да бъдат регулирани. За да се провери дали прозорецът може да се регулира на друг режим, достатъчно е да погледнете специалните болтчета, разположени отстрани на крилото.

Ако има отвори за шестограмен ключ или отвертка звезда, болтчетата имат овална форма, то този прозорец вероятно ще може да бъде превключен на летен или зимен режим. Но възможността за превключване по-добре уточнете преди монтирането на прозорците.

За да превключите режима на прозореца, просто завъртете с подходящия инструмент всички палчета на крилото (колкото по-голям е прозорецът, толкова по-голям е броят им) в желаната позиция.

Ако прозорецът е постоянно в зимен режим, това води до допълнително натоварване на гумената лента и тя се износва по-бързо. Лесно е да проверите самия режим на прозореца. Закрепете обикновен лист хартия с крилото на прозорец, ако можете лесно да го издърпате, прозорецът е в летен режим.