НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тя напръска леглото със спирт. Вижте какво се случи след това!

Тя напръска леглото със спирт. Вижте какво се случи след това!

0
Тя напръска леглото със спирт. Вижте какво се случи след това!
Тя напръска леглото със спирт. Вижте какво се случи след това!

Ето какво ще се случи, ако напръскате леглото със спирт

Спиртът често е използван като дезинфектант, но може да се използва и за други цели. И към всичко останало, той е отличен козметичен продукт.

1. Отървете се от дървениците
Напълнете спрей-бутилка със спирт и напръскайте в големи количества по матраците и възглавниците. Тъй като дървениците снасят яйца е необходимо операцията да се повтори няколко пъти, за да се уверите, че сте се освободили от този проблем.

2. Замяна на дезодоранта
Ако сте отпътували през почивните дни и сте забравили вашия дезодорант, не се притеснявайте. Просто напръскайте със спирт под мишниците си. Той елиминира бактериите, които причиняват неприятната миризма. Но трябва да бъдете предпазливи и да го използвате от време на време, тъй като продължителната употреба може да предизвика раздразнение на кожата.

3. Домашна чанта за лед
Ако поставите спирт във фризера, то не се втвърдява напълно, а се превръща в студена маса. Защо е толкова важно? Благодарение на това му свойство можете да го използвате в случай, че се нуждаете от студен компрес. Налейте в найлонов плик, който се затваря херметически 1 част алкохол и 2 части вода. Отстранете целия въздух и го поставете във фризера. След около час сместа ще достигне желаната консистенция. Можете да я използвате при синини или, ако сте извън дома, да охлаждате храната.

4. Убива въшките
Спиртът е идеален за премахване на главови въшки. Напълнете флакон с дозатор със спирт и добавете няколко капки лавандулово масло. Излезте в градината или на балкона и напръскайте скалпа със сместа. Срешете косата с гребен, за да премахнете мъртвите въшки. Препоръчва се гребенът да се постави в гореща вода и да се дезинфекцира за поне един час.

5. Почиства ушите добре
Много често за почистване на ушите се използват клечки за уши. Това е опасен метод, в резултат на което ушната кал се придвижва по-дълбоко в ушния канал. За по-безопасно почистване можете да използвате бял оцет и спирт. Те трябва да бъдат смесени в съд, навлажнете памучен тампон и почистете ухото.

6. Премахва лак за нокти
Много продукти за премахване на лак съдържат ацетон, който може да увреди ноктите, а силната му миризма може да предизвика гадене. Използването на чист спирт може да бъде отлична алтернатива. Това може да отнеме повече време, но ноктите ще бъдат по-здрави.

7. Премахва раздразнението от врастнали косми
Врасналите косми са трудни за отстраняване. След като отстраните космите, някои участъци от кожата се покриват с червени петна. За да се справите с това явление, трябва да минете внимателно кожата със спирт, което ще премахне раздразнението, оставяйки кожата гладка.

8. Почиства кожата
В състава на кремовете, използвани за контрол на акне се съдържа бензил пероксид. Спиртът има същите характеристики. Поради своите противовъзпалителни свойства не само дезинфекцира съществуващото акне, но и омекотява кожата и предотвратява образуването на по-нататъшно дразнене. Бъдете внимателни, нанасяйки спирта директно върху засегнатите зони.

9. Бори се срещу херпеси
85% от хората са носители на херпесния вирус, но той не се проявява при всички. Ако имате херпес, опитайте да използвате 70% изопропилов спирт директно върху засегнатата област. Това ще ускори лечебния процес.

10. Използва се за дезинфекция на ръцете
Спиртът е отличен дезинфектант в домашни условия. Смесете 100 мл. алое вера с 50 мл. изопропилов спирт и ще получите отличен дезинфекционен разтвор за ръце.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...