НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес срещу силна кашлица! Лекува я за една вечер

Компрес срещу силна кашлица! Лекува я за една вечер

0
Компрес срещу силна кашлица! Лекува я за една вечер
Компрес срещу силна кашлица! Лекува я за една вечер

Компрес срещу силна кашлица!

Днес ще ви предложим рецепта, която е много ефективна при бронхит.

1 супена лъжица мед
1 супена лъжица суха горчица
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
брашно

Компресът се поставя на гърдите или на гърба на марля (не целофан), трябва да се увие добре с вълнен шал и да престои цяла нощ.

Както знаете, медът има свойства, които помагат за лечението на много хора, без да се прибягва до употребата на традиционни лекарства.

Най-често се използва за лечение на възпалителни и простудни заболявания на дихателните органи. Може би си задавате въпроса как да проведете лечението при дете с меден компрес.

Същността на това лечение се състои в прилагане върху гръдния кош, където се намират белите дробове на гъста маса, каквато се явява естествения мед, който е достатъчно силен, за да облекчи кашлицата.

Приготвя се лесно и бързо. Вземете малко количество мед, необходимо за малките гърди на детето. Нуждаете се и от брашно.

Смесете меда с брашното, така че да получите лепкава консистенция, която не се разпада, но практически не се лепи по ръцете. Можете да добавите и олио.

След това поставете сместа върху салфетка (или може да използвате марля).

Поставете компреса върху гърдите на детето и го закрепете: Внимавайте да не поставите компреса върху сърцето!

Оставете да действа за 2-3 часа – най-добре, докато детето спи. То ще се поти много, така че поставете чаршаф под него, който да сменяте.

Този компрес може да се използва и при възрастни, но за по-добър ефект добавете повече горчица. Това лечение е противопоказно за тези, които имат алергия към меда.

Преди да приложите рецепта, се изисква специализирана консултация.